Kocaeli’nin Darıca ilçesindeki hayvanat bahçesine giden öğretmenler yaklaşık 2 metre uzunluğundaki Pitona dokunarak boyunlarına aldı.
İstanbul Kartal’da bir özel okulda görev yapan öğretmenlere, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesi Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında etkinlik düzenlendi. İstanbul’un Kartal ilçesinden gelen öğretmenler, etkinlik kapsamında zehirsiz olan ve yaklaşık 2 metre uzunluğa sahip Gri Afrika Piton’unu şaşkınlıkla izledi. Öğretmenler, bakıcısı tarafından kafesinin dışına çıkarılan Pitonu, bakıcı kontrolünde ellerine ve boyunlarına alarak unutulmaz anlar yaşadı.
"Belgesellerde gördüğümüz yılanın derisine dokunmak güzel bir duygu"
Kartal ilçesinde bulunan bir özel okuldan gelen öğretmenlerden Ortaokul Müdür Yardımcısı Emel Dökmetaş, "Kesinlikle çok heyecanlı bir duygu. Hayvanat bahçesinin sayesinde yaşadık bu duyguyu. Başka türlüde günlük yaşantımızda mümkün değil. Teşekkür ediyoruz herkese. Çok heyecan verici. Kitaplarda, belgesellerde gördüğümüz yılanın derisine dokunmak, temas etmek çok güzel bir duygu" dedi.
"Sürüngenlere dokunulduğunda insanın içinde uyanan his anlatılmaz"
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Sorumlusu Arif Güler, "Bugün öğretmenlerimizle buluşup, sürüngenler evini ziyarete geldik. Öğretmenlerimiz burada sürüngenleri yakından tanıma ve onlara dokunma fırsatı yakaladılar. Sürüngenler soğukkanlı canlılar. Onlara dokunulduğunda insanın içinde uyanan his anlatılmaz. Bunu yakından yaşadıkları için onlar da mutlu oldular. Biz de onlarla keyifli zaman geçirmiş olduk" şeklinde konuştu.
"Sürüngen evine gelmeden önce eğitim veriyoruz"
Etkinliklerle ilgili bilgi veren Güler, "Bu etkinlikleri özellikle biz okul grupları ile yapıyoruz. Öğrenciler sürüngenler hakkında bilgi edinsinler diye öncelikle onlara sürüngenler eğitimi veriyoruz. Devamında ise etkinlik için sürüngen evine geliyoruz. Etkinlikte ise, sürüngenleri yakından tanıma, onlara dokunma, hissetme fırsatı yakalıyor öğrenciler. Bu daha akılda kalıcı oluyor. Çocuklar ömür boyu bu etkinliği ve sürüngenleri de unutmuyorlar" ifadelerini kullandı.
Öğretmenler, 2 metrelik piton ile hatıra fotoğrafı çektirdi.