İzmir'in Bayraklı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, sekiz ayda ailesi, eşi ya da farklı konularda sıkıntı yaşayan 693 vatandaşa, ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti verdi. Beş yıldaki toplam sayı ise 2 bin 209 olarak kaydedildi.

Yamanlar Semt Merkezi binasında 2011 yılında faaliyete geçen merkez, binlerce ailenin yaşadığı psikolojik problemlerin giderilmesine yardımcı oldu. 45’er dakikalık seanslar halindeki tek ya da çift terapilerde kişilerin kendisi, ailesi, çevresi ya da çocuklarıyla yaşadıkları problemlere çözüm aranırken birçok aile, psikolojik destek sonucu sıkıntılarını bir kenara bırakmayı başardı.

İLK SEKİZ AYDA 693 MÜRACAAT

İhtiyaç dahilinde seanslara eşleri de kabul eden belediye sosyoloğu Sibel Özel, başka ilçelerden gelen vatandaşları da geri çevirmiyor. En çok evlilik problemi olanların müracaat ettiği merkezde, dışarıda çok pahalıya mal olabilen seansların ücretsiz olması ve sonuç vermesi memnun ediyor. Az sayıda erkeğin de başvurduğu merkeze genellikle karı koca problemleri ve ailevi ilişkilerle ilgili müracaat edildiğini belirten yetkililer, problemlerin psikolojik destekle aşılmaya çalışıldığını dile getirdi. Bu kapsamda merkeze 2011 yılında 58, 2012 yılında 89, 2013 yılında 247 , 2014 yılında bin 122 kişi başvururken bu sayı, 2015 yılının ilk sekiz ayında 693 oldu.

EKONOMİK SIKINTILAR ETKİLİYOR

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, danışma merkezine başvuruların oldukça yoğun olduğunu belirterek, “Bayraklı, yoğun göç alan bir bölge. Dar gelirli aile sayısı fazla. Çalışan sayısı az ancak hanede yaşayan sayısı fazla. Bu durum da tartışmaları, sıkıntıları beraberinde getiriyor. Sosyoekonomik durumun kötü olması, insanların psikolojilerini olumsuz etkiliyor. Merkezimiz de tam bu sırada devreye girerek, özellikle çiftlerin yaşadığı sorunların bertaraf edilmesine yardımcı oluyor. Şimdiye kadar dağılmak üzere olan binlerce aileyi biraraya getirmeyi başardık. Bu da bizim açımızdan son derece sevindirici bir durum.” dedi.