Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün şiddetli yağışın ardından meydana gelen sel ve heyelan felaketinde evleri heyelanda yıkıldığı için mahsur kalan son ailede kurtarıldı.
Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün metrekareye 262 kilogram düşen yağmurun ardından meydana gelen sel ve heyelan felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. AFAD ve UMKE ekipleri tarafından yapılan kurtarma çalışmalarda Ardıçatak mahallesinde evlerinin heyelandan zarar görmesi nedeniyle torunları 7 aylık Elif ve 4 yaşındaki Muhammet Sabri ile yağmurun altında mahsur kalan Ayşe Şeker de yapılan çalışmanın ardından kurtarılarak Atatürk Anaokulu’ndaki kriz masasına getirildi. Ayşe Şeker ailesi ile birlikte ilçe merkezinde devlet tarafından kiralanacak bir eve yerleştirilecek.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilçede temizleme çalışmaları devam ederken, AFAD Trabzon, Gümüşhane, Ankara, Erzurum ekipleri, UMKE, itfaiye, jandarma, emniyet, AKUT ve Türk Telekom kurtarma ekiplerinin sel ve heyelanda mahsur kalan 672 kişiyi kurtardığı öğrenildi.