Muş’ta düzenlenen demokrasi nöbetine katılan AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Türkiye’nin büyük bir felaketi atlattığını ifade ederek, "İşte bizim güvencemiz önce Allah sonra sizsiniz" dedi.
Muş’ta binlerce vatandaş Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek amacıyla demokrasi nöbetinde bir araya geldi. İlk olarak Belediye meydanında toplanan vatandaşlar burada ay yıldızlı bayraklarla demokrasi nöbeti tuttu.
Demokrasi nöbetine katılmak üzere Muş’a gelen Van Milletvekili Beşir Atalay ve beraberindeki heyet ilk olarak Vali Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etmesinin ardından Belediye Meydanına geçti. Burada demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla biraraya gelen Atalay’a, Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk eşlik etti.
Belediye meydanında vatandaşları selamlayan Beşir Atalay, nöbetin 23 gündür devam ettiğini ve halkın sokakları terk etmediğini belirtti.
"İşte bizim güvencemiz önce Allah sonra siz. Bu ikisinin desteği olunca kimsenin güce yetmez ve şu anda Türkiye’nin her köşesi böyle Muş gibi" diyen Atalay, "Bugün Türkiye farklı bir Türkiye, o 15 Temmuz o felaket gecesi Türkiye’ye yeniden bütünleştirdi. Ve yeniden daha güçlüyüz şu anda ve ben bunu özellikle bu bölgede doğuda ve güneydoğudaki illerimizde çok daha anlamlı görüyorum. Ankara, İstanbul evet diğer illerimiz ama o günden bugüne Van’ın caddelerinde insan dolu" dedi.
"Allah onlara fırsat vermedi"
Türkiye’nin büyük bir felaketi atlattığını ifade eden Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye büyük bir felaketi ve büyük bir belayı atlattı. Allah onlara fırsat vermedi. Ve eğer onların eline fırsat geçseydi başarılı olsalardı bugün Türkiye olmazdı. Türkiye farklı olurdu. Allah bizi korudu. Hepimiz çok şükür edelim. O gece yaptıkları elinde bayrağıyla sokağa çıkan vatandaşı kurşuna dizdikleri, ateş ettikleri o geceyi görseniz bunların daha neler yapabileceğini düşünebilirsiniz. Rabbim korudu. Gece 3’te planladıklarını kurumlarımızın fark etmesi görüşmesi vesaire bütün hesapları bozuldu."
Kalkışmanın olduğu gecede birçok kahramanın olduğunun altını çizen Atalay, "Sayın Cumhurbaşkanımız o gece bütün zor şartlara rağmen ben biliyorum Marmaris’te neler yaşandı. Çıktı, ’dimdik ayaktayız, herkes meydanlara çıksın’ dedi. İşte o söz işin anahtarıdır ve o sözle hepimiz tekrar dirildik. Kötümserlikler gitti vatandaşlarımız meydanlara çıktı. İkincisi o gecenin kahramanı milletimizdir. Evinden sokaklara fırlayan herkes o gecenin kahramanıdır. Şehitlerimiz var Allah onlara rahmet eylesin gerçek şehittir onlar. O gece silah yok, elinde bu güzel bayrakla sokaklara çıktılar" şeklinde konuştu.
Öte yandan AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti Muş Eski Milletvekili Yerel Yönetimler Genel Başkanı Yardımcısı Muzaffer Çakar da konuşma yaptı.
Daha sonra verilen konserle binlerce vatandaş demokrasi nöbeti için Muş Valiliği önüne yürüdü.