ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Besni ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında genç çiftçilere 280 küçükbaş hayvan dağıtım töreni düzenlendi.

Törende konuşan Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, amaçlarının ilçede tarımı, hayvancılığı ve arıcılığı geliştirmek olduğunu söyledi.

İlçede tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması açısından projeleri devam ettirdiğini ifade eden Kaya, "Proje kapsamında genç çiftçilere 280 küçükbaş, 74 büyükbaş hayvan dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Amacımız ilçede istihdamı artırmak, istihdam odaklı düşünmek ve bunu geliştirmek amacıyla da özellikle tarım ülkesi olan Türkiye'de ve tarım ilçesi olan ilçemizde bu projeleri yaygınlaştırarak devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Bugün itibarıyla 280 küçükbaş hayvan dağıtımını tamamladıklarını dile getiren Kaya, bununla beraber 74 büyükbaş hayvan dağıtımı da yapacaklarını kaydetti.

Besni İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul ise destekleme kapsamında önümüzdeki günlerde 7 büyükbaş hayvan ve 80 arının da çiftçilere teslim edileceğini bildirdi.