ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartlar için vatandaşlardan müracaatlar alınmaya başladı.

İlçe Nüfus Müdürlüğünde başlanan çipli kimlik kartların dağıtımında konuşan İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, yeni sistemle çalınma veya usulsüz kullanma durumlarının önüne geçileceğini söyledi.

Bugün itibariyle yeni kimlik kartlarının Türkiye genelinde 11 pilot ilde dağıtımına başladığını bu illerden birisinin de Adıyaman olduğunu ifade eden Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Besni ilçesinde de yeni kimlik kartlarımızın düzenlemesi İlçe Nüfus Müdürlüğünde nüfus müdürünün önderliğinde başlamıştır. Biz vatandaşlarımızı müdürlüğümüze davet ediyoruz. Yeni kimlik kartları çipli sistem olacağından dolayı hem güvenlik itibariyle de daha rahat kullanılacaktır. Çalınma durumunda veya başka usulsüz kullanma durumlarının da önüne geçecektir." dedi.

"Vatandaşın bir biyometrik fotoğrafla birlikte eski nüfus cüzdanı veya kimlik yerine geçen ehliyet, pasaport, sürücü belgesi gibi belgelerle Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde müracaatlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Besni Nüfus Müdürü Kadir Durmuş da şunları kaydetti:

"Kişilerin sağ ve sol ellerinin avuç içi ayası, damar izi ve parmak izi alınmak suretiyle müracaatlarını burada gerçekleştiriyoruz. Müracaatlarının neticesinde bize belirtmiş oldukları adreslere kimlikler PTT yetkilileri tarafından kendilerine getirilerek teslim edilmektedir. 50 veya 60 arkadaşımıza biz burada günlük müracaat alma düşüncesi içerisindeyiz. Genel amacımız 2019 veya 2020 yıllarına kadar ilçe genelinde ikamet eden tüm vatandaşlarımızı Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartına kavuşturmak."