ADIYAMAN (AA) - Besni ilçesinde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen “Besni’den Kahramanlarımıza Resim Şiir ve Kompozisyon Yarışması"nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseler arası düzenlenen “Besni’den Kahramanlarımıza Resim Şiir ve Kompozisyon Yarışması” sonuçlandı.

Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılan tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Daha sonra Besni Şehit Eren Kupal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mehteran takımı gösterilerini sergiledi.

Törende açılış konuşmasını yapan ilçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, son zamanlarda çevredeki birçok ülkede sıkıntılar olduğunu, onların sığınacağı bir Türkiye olduğunu söyledi.

İlçe Garnizon Komutanı Ali Tekin ise fıtratı gereği asker bir millet olan Türk Milleti, savaş meydanlarında kahramanlığı ve göstermiş olduğu başarı ile tüm dünyada adından söz ettirdiğini ifade etti.

Yarışmada anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde dereceye giren öğrenciler çeyrek altın ve tablet ile ödüllendirildi.

Törene katılan şehit yakınlarına plaket takdimi yapıldı.

Törene, Besni ilçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, ilçe Garnizon Komutanı Ali Tekin, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, ilçe Jandarma Komutanı Mustafa Baş, ilçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, ilçe Milli Eğitim Müdürü Neşet Yazar, STK Temsilcileri, kurum ve daire amirleri aile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.