Beyoğlu Belediyesi’nin girişimleri ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla alınan 24 araç, düzenlenen törenle Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Beyoğlu Belediyesi’nin girişimleri ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla alınan 24 otomobil düzenlenen törenle Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kasımpaşa’da bulunan Cezayirli Hasan Paşa Parkı’nda gerçekleştirilen araç teslim törenine Beyoğlu İlçe Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Kılıç, İlçe Müftüsü Aydın Yığman ile hayırsever işadamları ve polisler katıldı.
Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, polisin yaptığı göreve dikkat çekerek, “Eğer memlekette güvenlik yoksa şehirlerde güvenlik yoksa o zaman ortada yaşam da yoktur. Beyoğlu İstanbul’un merkezi ve elbette tehdit altında. Değişik zamanlarda değişik üzüntü verici olaylara da muhatap oluyoruz. Polisimizin varlığıyla devletimizin varlığıyla bu acıları dindirmeye gayret ediyoruz. 24 araçlık bir filoyu Beyoğlu İlçe Emniyet Teşkilatımıza yaptığımız organizasyonla bu araçları temin ettik. Cenabı Allah teşkilatımıza polisimize daha iyi hizmetler yapmayı nasıp etsin. Bizden destek bizden dua. Onlardan elbette gayret” dedi.
İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, 24 aracın alınmasına katkı sağlayan işadamlarına teşekkür etti. Çalışkan, “İşadamlarımızdan Allah razı olsun. Bizim için hem destek hem de hizmetin yürümesi için önemli bir katkı. Mart ayında bizim GBT diye söylediğimiz insanların geçmişleriyle ilgili herhangi bir suç kaydı var mı diye baktığımız bir uygulamamız var. Bu uygulama Mart ayında 1 milyon 300 bin kişiye yapıldı. Sadece İstanbul’da. 39 noktada sabit uygulama yapılıyor 24 saat. 121 noktada da çeşitli saatlerde uygulama yapılıyor. Bunun dışında 39 ilçemizde Yeditepe huzur uygulamaları yapıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demrican teslim edilen araçların ilk sürüşünü yaptı. Törende daha araçların alınmasına katkı sağlayan işadamlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Emniyete araç alınmasına katkı sağlayan ve plaketini alan Akdağ Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdağ, yaptıkları katkıdan mutluluk duyduklarını ve bundan sonra da bu tür katkıları yapacaklarını söyledi. Tören sonrasında Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, ilçe emniyet müdürü İsmail Kılıç’a 24 aracın anahtarını teslim etti. Araçları teslim alan polisler araçları denedi.