Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Beyoğlu’nda Ailem İle El Ele Bağımsız Geleceğe” adlı proje kapsamında 120 aileyle evlerinde görüşüldü.
İstanbul Valiliği, Beyoğlu Kaymakamlığı ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmaları, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali destekleriyle hayata geçirilen “Beyoğlu’ndan Ailem İle El Ele Bağımsız Geleceğe” adlı projenin son toplantısı Beyoğlu Sütlüce’deki Lazzoni Otel’de gerçekleşti. Proje kapsamında madde bağımlılıkları ile mücadele yoluyla Beyoğlu’nda sosyal bütünleşme ve toplum sağlığı alanındaki iyileşmeye katkı sağlanması, çocukların spor, sanat ve sosyal faaliyetlerle desteklenerek bağımlılıktan uzak tutulması hedefleniyor. Projenin nihai toplantısına Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürü Cemil Sarıcı, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman ve Beyoğlu Emniyeti’nden yetkililer katıldı. Toplantıda yapılan konuşmaların ve sunumların ardından Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, katılımcılara plaketlerini takdim etti.
“120 aileyle evlerinde 7’şer kez görüşüldü”
Toplantının ardından İHA muhabirinin, proje hakkındaki sorularını yanıtlayan Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, projenin oluşumu ve amaçları hakkında, “Bu proje İSTKA’nın 2015 teklif sürecinde bizlerin müracaat ettiği ve Beyoğlu Kaymakamlığı olarak kabul edilen, daha sonra yürütmesini Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptığımız bir proje. Projenin temel amacı, Beyoğlu’ndan sosyokültürel ve ekonomik yönden sınırlılıkların fazla olduğu bölgelerde yaşayan ailelerin, çocuklarıyla olan iletişimlerini güçlendirmek ve bağımlılık riskini azaltmak idi. Bu kapsamda birçok çalışmalar yapıldı. Ama bu çalışmaların en önemlileri ailelerle evlerde yapılan çalışmalardı. 120 ailemiz ve toplamda 406 çocuğumuz vardı. Bu 120 aileyle evlerinde 7’şer kez görüşüldü ve bunun çok büyük neticelerini, olumlu sonuçlarını aldık, gördük. Bundan sonra da yerel imkanlarla projeye devam etmeyi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bağımlılıkları önlemek dışında bağımlılık durumunda olan çocuklar için bir çalışmaları olup olmadığı hakkındaki soruya da cevap veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekşi, “Bağımlılıkla olan mücadelelerin boyutu farklı. Dolayısıyla bu, sadece Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve kaymakamlığın üstesinden gelebileceği bir şey değil. Biz proje sürecinde risk yaşayan ailelere ve çocuklara profesyonel destek sağlanması amacıyla diğer kurum ve kuruluşlarla iletişime geçtik. Şu an bağımlılık aşamasına gelmiş bireylerle alakalı herhangi bir çalışmamız yok” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekşi, son olarak projenin çıkış noktası ve destekçisi olan kurumlardan da bahsederek, “Proje sahibi Beyoğlu Kaymakamlığı idi. İstanbul Valiliği ve bizler proje ortağıydık. Ama biz aynı zamanda projenin yürütücüsü idik. Başta Beyoğlu Belediyesi olmak üzere, Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü, Beyoğlu Toplum Sağlığı Merkezi, Beyoğlu Müftülüğü’nü burada mutlaka anmamız gerekiyor, muhtarlarımız, kısacası Beyoğlu’nda yaşayan herkes bu projeyi sahiplendi ve güzel sonuçlarını hep birlikte yaşadık” şeklinde konuştu.