TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ’da bıçak ustaları, Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi keskin bıçaklar için yoğun mesai harcıyor.
Kurban ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar bıçaklarını biletmeye başladı. Tekirdağ’da Rüstem Paşa Bedesteni’ndeki dükkanında bıçak satışı ve bilemeciliği ile geçimini sağlayan Bıçak Ustası Ali Yaşar Tüfekçi, her yıl bayram öncesi, kurban kesecek vatandaşlara hizmet edebilmek için yoğun mesai harcadıklarını belirtti.
Tüfekçi, kesilecek kurbanın dini kurallara uygun olması gerektiği gibi hayvanı kesecek bıçağın kuralının da hayvana acı çektirmeden kesecek keskin bir bıçak olduğunu söyledi. Vatandaşların kurban ibadetini doğru şekilde yerine getirebilmeleri için bıçak bileme hizmeti sunduğunu anlatan Bıçak Ustası Tüfekçi şunları kaydetti:
"Kurban Bayramı’nda hayvanı keserken kullanılacak bıçakların hepsinin keskin olması lazım. Kurbanın keskin bıçakla kesilmesi bu ibadetin önemli vecibelerindendir. Biz de burada vatandaşa hizmet amacıyla bıçaklarını ve satırlarını biliyoruz ve hem hayvanı keserken hem de yüzüp parçalarken rahat etmelerini sağlıyoruz."
Bıçaklarını biletmek için sıra bekleyen Rahmi Türşak da, kurbanda küçükbaş hayvan keserek ibadetini yerine getireceğini belirterek, "Bizim örf ve adetlerimize göre kurban ibadeti yapılırken bıçaklarımızın keskin olması gerekiyor. Ben de 8 adet bıçak getirdim biletmek için, bıçaklarımın bilenmesini bekliyorum" diye konuştu.