Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Kayseri’de bıçakçılar çarşısında hareketlilik başlarken, bıçak ustaları vatandaşlara ’işi ustasına yaptırın’ uyarısında bulundu.
35 yıldır bıçakçılar çarşısında bıçak üretimi yaptıklarını söyleyen Ahmet Tüfekçi, Kurban Bayramı’nın yaklaştığını ancak geçtiğimiz yıllardaki gibi bir hareketliliğin yaşanmadığını söyledi. Satışların düşük olduğuna dikkat çeken Ahmet Tüfekçi, vatandaşlara uyarıda bulunarak, "Vatandaşlarımız bıçaklarını anahtarcıya, ayakkabıcıya götürüyor. Ondan sonra; ’usta bıçağımız kesmiyor’ diyerek şikayet ediyor. Anahtarcı anahtar yapmayı bilir, bıçak bilemeyi bilmez. Benim vatandaşlara tavsiyem, işi ustasına yaptırsınlar ve Kurban Bayramı’nda sıkıntı yaşamasınlar" diye konuştu.
Kurbanda vatandaşların sıkıntı çekmemesi için çubuk çelik denilen bıçakları tercih etmelerini tavsiye eden Ahmet Tüfekçi, "Bıçakların sırtı kalın olmalı ve öne doğru incelmeli. Bu tür bıçakların ağzı kolay kolay körelmez ve bunlar paslanmaz çeliktir" ifadesinde bulundu. Vatandaşların Çin malı bıçakları tercih etmemesi gerektiğini söyleyen Ahmet Tüfekçi, "Marketlerde satılan bıçakların yüzde 99’u Çin malı bıçaklar. Bunlar 3’lü set veya 5’li set olarak satılıyor. Teneke gibi bıçaklar kurban kesimi sırasında kırılıyor. Çin malı bir bıçağın tanesi 3-4 TL’ye geliyor. Bu tür bıçaklar dayanıksız olur ve kırılır tabii ki. Bizim çubuk çelik dediğimiz bıçaklar ise 15 TL’den 30 TL’ye kadar çıkıyor. Bunları müşteri aldığı zaman 15-20 yıl kullanabiliyor. Marketten alınan bıçaklar gibi 5-6 ay kullanıp çöpe atmıyorsunuz" dedi.