Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren BİLSEK Gençlik Derneği yeni bir projeye daha imza attı. Gençlere farklı alanlarda ücretsiz olarak eğitim vereceğini duyuran dernek, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü Cahit Zarifoğlu konferans salonunda genç bir kalabalık topluluğuna projenin detayları anlatıldı.

Açılış Konuşmasını yapan BİLSEK Gençlik Derneği fahri başkanı Mehmet KÖŞK şunları kaydetti;

BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği olarak, Değişen koşullara uyum gösterebilen, geleceğe yönelik hedefleri olan,Ülke ve dünya sorunlarına duyarlı olup çözüm üreten,  Ekip çalışması liderlik ve iletişim becerilerine sahip, eleştirel düşünebilen ve düşüncesini medeni bir şekilde ifade edebilen,  Hayat  boyu  öğrenmeyi  ve kendini yenilemeyi ilke edinmiş, kültüre ve sanata duyarlı, özgüveni ve hoşgörüsü olan, Çevreyi koruma bilinciyle hareket edebilen, Zamanın kıymetini bilen,  işlerini “tam zamanında” ve “olması gerektiği gibi” yapan.Vatanseverliğin ölçüsünü ona hizmette gören. Kendisiyle ve çevresiyle barışık, evrensel, insanî ve ahlakî değerlere sahip  bir gençliğin yetiştirilmesine hizmet etmeyi

ve bu meziyetlerle donatılmış bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Bugüne dek yukarıdaki amaçlarımız doğrultusunda birçok proje ve faaliyet gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Ama bunlardan en anlamlısının, dernek olarak kuruluş felsefesine ve amaçlarına en uygununun “BİLSEK Gençlik Gelişim Akademisi” olduğunu düşünüyoruz.

Bireysel Gelişim… Toplumsal Dönüşüm…” vizyonu ile yola çıkan arkadaşlarımızı bu projenin organizatörlüğünü yapmaktan dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim.

 

Ardından konuşma yapmak için kürsüye davet edilen  İktisadi idare bilimler Fakültesi İşletme Bölüm başkanı Prof.Dr. Mustafa Taşlıyan şu ifadelerde bulundu;

“Gelecek sizsiniz ya gelecek sizsiniz ya da gelecek sizsiniz.Ben gelecek sizsiniz diye bir şey söylemiyorum geleceğim sizsiniz ama bu geleceği daha iyi noktaya taşımak için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Dernek kurulduğundan belli bir şekilde ben derneğin yanındayım yakınındayım. Emeklerinin çabalarının farkındayım. Böyle iyi insanlara ve benim memleketimin gençlerine bir şey katmak isteyen insanların yanında olmalıyız.Bugün bu proje ile onlarda bizim yakınımızda olmaya çalışıyorlar.Bizim zamanımızda böyle bir fırsat yoktu çok şanslısınız.Lütfen bu şansı iyi değerlendirin.”

 

Konuşmasını bitirdikten sonra İktisadi İdare Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Örnek kürsüye davet edildi. İbrahim Örnek konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

“Sizler bizim için çok önemlisiniz, bütün bu faaliyetler sizler için, geleceğimiz için.Burdan BİLSEK derneği başkanımız Mehmet hocamıza teşekkür ediyorum koordinasyonlu çalışmalarından dolayı. Bir rekabet var bu rekabette başarılı olabilmek için farkındalıkları ortaya koymamız lazım. Eğitim ve projelerimiz sizin desteklerinizle güzelleşmektedir. Bunun arkasında bir emek var bunun kıymetini bilmek gerekiyor. Bunun ücretsiz olduğunu göstermek bunun emeksiz olduğunu göstermez. Dolayısıyla ben burada emeği geçen bütün hocalara teşekkür ediyorum.”

Dedikten sonra söze başlayan Rektör yardımcısı Fatih Kıllı şu ifadelere yer verdi;

 

“Günümüz de makam kavramının abartılarak söylendiği, çevresine hizmet edebilmek için elde eden görevleri prestij, bu görevleri yerine getirilmek için kullanılan yetkilerin iktidar olarak algılandığı bir Dünya’da yaşıyoruz. Gençler bir milletin istikbalini gösteren birer ayna gibidir. Gençler enerjilerini ülke kalkınmasında ülkenin birliği ve beraberliğin de haziniyat ve maneviyat yolunda sarf ederse o ülkenin geleceği  olumlu olur. Söylediklerimin tersi olursa o zaman o millete hezimet olur. İnsan paylaşırsa üretirse insan demiştik dolayısıyla üreteceğiz aşk ve heyecanımızı hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz. Bu manada BİLSEK tarafından organize edilen gençlik akemisi oldukça önem arzediyor. Bu organizsayson da tüm emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

 

 Program proje koordinatörü Abdulgaffar Polat’ın proje tanıtım sunumu ile devam etti. Polat proje ile şunları söyledi.

Gençlere yönelik bu güne kadar çeşitli faaliyetler ve projeler uygulayan derneğimiz, elde ettiği bilgi birikimini de kullanarak çeşitli eğitimler ve sertifika programları uygulayarak gençlerin hayata hazırlanmalarına katkıda bulunacaktır. Bunu yaklaşık 200 metrekarelik dernek merkezinde vereceği eğitimler ve çeşitli etkinliklerle gerçekleştirecektir. İçerisinde derslik, toplantı odası, serbest etkinlik salonu, kitaplık, mutfak bulunan bu mekanda özellikle gençlerin ihtiyaç duyduğu, girişimcilik, özgeçmiş hazırlama ve iş görüşmeleri, sorun analizi ve sorun çözme, organizasyon, proje hazırlama, Türkçenin güzel ve etkili kullanımı, insani ve ahlaki değerler, toplum ve çevre bilinci derslerinin yer aldığı eğitimler verilecek, resim, müzik gibi çeşitli sanat kursları düzenlenecektir. Eğitimler 3 grup halinde doğrudan 60 gence verilecek, etkinliklere diğer gençlerde imkanlar ölçüsünde katılacaktır.

 

Verilecek eğitimlerde özellikle gençlerin etkin rol aldığı, onları sıkmayacak faaliyet odaklı programlar uygulanacaktır. Eğitimler kazanım odaklı olacak ve başarılı olanlar sertifikalandırılacaktır.”

 

Sözünü bitirdikten sonra soru-cevap şeklinde program son buldu. Program çıkışı misafirlere çeşitli ikramlarda bulundu.

(Yalçın KÖMEÇOĞLU)