Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen 7 polis memuru için Bingöl’de tören düzenlendi. Törene katılan şehit yakınları gözyaşlarına boğulurken, polis memuru Duran Melemir’in Bingöl’deki ilk görev gününde şehit olduğu belirtildi.
PKK’lı teröristlerce yol kenarına park edilen bomba yüklü aracın infilak ettirildiği saldırıda şehit düşen polis memurları Abdullah Bıyık, Yunus Emre Doğan, Hasan Koçer, Oğuz Sünbül, Bekir Deniz, Duran Melemir ve Osman Eray Karademir için Bingöl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Şehit polislerin Türk bayrağına sarılı naaşları, meslektaşlarının omuzlarında katafalka konuldu, ardından öz geçmişleri okundu.
Vali Köşger konuşurken gözyaşlarını tutamadı
Saygı duruşunun ardından İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk’un ardından konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasını gözyaşları içerisinde sürdüren Vali Köşger, “Henüz uğruna kanlarını seve seve feda ettikleri bu toprakların havasını teneffüs edemediler, suyunu içemediler. Hatta birkaç tanesi Bingöl’ün dahi havasını teneffüs edemeden bu topraklar için şehit düştü. Şu bilinsin Allah’a ant olsun ki bu şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır. Bu vatana ihanet edenler er ya da geç bunun hesabını vereceklerdir” dedi.
“Ülkemiz acı günler yaşıyor”
Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, Türkiye’nin acı günler yaşadığını söyledi. 15 Temmuz’da 238 canın şehit verildiğini ifade eden Yılmaz, “İsimleri farklı olsa da bütün bu terör örgütleri aynı yerden kumanda ediliyorlar. Eş zamanlı bir şekilde milletimize, devletimize saldırıyorlar. Cenab-ı Allah bunları kahru perişan eylesin. Bunlara ve bunların arkasında duranlara lanet olsun. Bunlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Ne yaparlarsa yapsınlar, nasıl saldırırlarsa saldırsınlar, hangi maskeler altında saldırırlarsa saldırsınlar bu terör odakları ve bunların arkasındaki güç odakları hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu milletin birliğini, kardeşliğini bozamayacaklar. Bu ülkenin gücünü, bu ülkenin ileriye yürüyüşünü durduramayacaklar. Bütün güvenlik güçlerimiz, bu hainleri bulup cezalarını vermek için gece gündüz çalışacaklar” diye konuştu.
Şehitler memleketlerine uğurlandı
İl Müftüsü Mecit Can tarafından yapılan duanın ardından şehitlerden Hasan Koçer’in naaşı İstanbul’a, Bekir Deniz’in naaşı Kırşehir’e, Abdullah Bıyık’ın naaşı Uşak’a, Yunus Emre Doğan’ın naaşı Yozgat’a, Oğuz Sünbül naaşı Ankara’ya, Duran Melemir’in naaşı ise Kahramanmaraş’a gönderildi.
Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Tekinarslan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ünsal, Emniyet Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hakan Topaktaş, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.