Tüm yurtta olduğu gibi Bingöl’de de düzenlenen geniş katılımlı gösteride binlerce vatandaş tekrar meydanlara inerek darbe girişimi protesto edildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen binlerce Bingöllü, AK Parti binası önünde buluştu. Demokrasi nöbeti tutmaya başlayan halk sık sık tekbirler getirip, ’Teröre karşı omuz omuza’, ’Recep Tayyip Erdoğan, dik dur, eğilme, bu millet seninle’ sloganları attı. Burada toplanan kitleye hitaben konuşan AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Bingöl’ün demokrasinin yanında yer alarak bir kez daha tarih yazdığını söyledi. 15 Temmuz’un demokrasinin yeni bir tarihi olacağını ifade eden Fehmioğlu, “O tarihte cesur Bingöl’ün cesur insanları o tarihte yerini alacaktır. Çünkü sizler dün geceden beri ayaktasınız ve direniyorsunuz darbelere karşı. Geçmişte darbelere karşı direndiğimiz gibi tekrar meydanlardayız ve tekrar bu darbelere karşı hep beraber direneceğiz” dedi.
“Millet namusunu ezdirmedi”
Darbecilerin yönetime el koymak istediğini belirten Bingöl Belediyesi Başkanı Yücel Barakazi ise, “Biz yönetimi el koyalım dediler, biz ülkeyi alalım dediler, yukarından aşağıya ülkeyi dizayn edelim dediler ama Allah’a şükürler olsun ki bu millet, kendi namusunu, kendi şerefini, kendi haysiyetini hiç kimseye ama hiç kimseye ezdirmeyeceğim dedi. Planları şuydu, devlete el koyacaklardı, bizleri yok sayacaklardı, hepimizi hizaya getireceklerdi ama millet, bu darbecilere hadlerinizi bilin dedi. Millet dedi ki sizin tankınız, uçağınız, helikopteriniz, modern bilişim teknolojileriniz her şeyiniz olabilir ama irademizi, irademizle seçtiklerimizi, önder olarak seçtiklerimizi, bizi sevk ve idaresini kendilerine teslim ettiklerimizi asla sizlere teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.