Bingöl’de etkili olan kar, kırsal kesimde hayatı felç etti. Yedisu’da kar kalınlığı 1,5 metreye ulaşırken, 150 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Bingöl’de dün akşam itibariyle etkili olan kar, günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda yağan karla birlikte kırsal kesimlerde kar kalınlığı bir buçuk metreye ulaştı. Etkisini sürdüren kar yağışından dolayı 150 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, 2 kar savurma, 14 greyder, 8 dozer, 12 kepçe, 3 kar küreme ve 101 personel olmak üzere 9 ekiple kapanan köy yollarını ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karla mücadelede etkili bir şekilde çalışan ekipler, yüksek bölgelerde etkili olan tipiden dolayı çalışmaları güçlükle yürütüyor.

Yedisu’da hayat durdu
Yedisu ilçesinde aralıksız bir şekilde etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı ilçede, tüm köy yolları kapandı. İlçe merkezinde karla mücadele çalışmaları devam ederken, ilçenin Karlıova, Erzurum ve Erzincan ile karayolu bağlantısının kesildiği belirtildi.
Kar yağışından dolayı zor günler geçirdiklerini belirten Kenan Kazan, “Kar yağışı aralıksız bir şekilde devam ediyor. Kar yağışından dolayı hayvanlarımız içeride aç kaldı. Yem ve ot getiremiyoruz. Perşembe gününe kadar kar yağışının etkili olacağı belirtiliyor” dedi.