Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Polis Özel Harekat (PÖH) memuru Recep Tümen için tören düzenlendi.
Nusaybin’de PKK’lı teröristlerce döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan PÖH Recep Tümen için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene Mardin Vali Vekili Bahattin Çelik, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bazı vatandaşlar, şehidin babası Faik ile annesi Fatma Tümen, şehidin eşi, kardeşleri ve yakınları katıldı.
Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu katafalka konulmasıyla başlayan törende öz geçmişi okundu. Ardından Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun ile İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran dua okudu. Duanın ardından şehit Özel Harekat Polisi Recep Tümen’in cenazesi Bingöl’ün Genç ilçesi Şehittepe köyüne uğurlandı. Şehit polis memuru Tümen’in, 5 yıl önce görevine başladığı, 7 ay önce evlendiği ve 13 kardeşli bir ailenin çocuğu olduğu öğrenildi.