15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesi sonucu günlerdir meydanlarda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan vatandaşlar, Yenikapı’da düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak için Feshane’den vapurlarla yola çıktı.
15 Temmuz’da FETÖ’nün hain darbe girişiminin püskürtülmesi sonucu sokak ve meydanlarda ‘Demokrasi Nöbeti’ tutan binlerce vatandaş, Yenikapı’da düzenlenen ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak için, Feshane Vapur İskelesi’nden vapurlara binerek, Yenikapı’ya akın ediyor.
Yenikapı’daki mitinge katılmak için yola çıktığını belirten Galip İbiş, “Devamlı bütün mitinglere gidiyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberlik içinde huzurlu olmasını istiyoruz. Bizim dileğimiz vatanımızı, milletimiz bölmek isteyenlere, parçalamak isteyenlere burada olduğumuzu, ölmediğimizi, ayakta olduğumuzu göstermek istiyoruz. Miting alanına gidiyoruz. Miting alanında ön sıraları kapabilmek için, ülkemize destek olabilmek için, ülkemizin birliğini ve beraberliğini hep beraber bir yumruk olduğumuzu gösterebilmek için erkenden yola çıktık" dedi.
Miting alanına gidebilmek için Feshane’ye gelen bir başka vatandaş ise, “Bugün demokrasi nöbeti için ve Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermek için mitinge gidiyoruz. Her gün meydanlara gidip destek vermeye çalıştık. Bugün de burada son görevimizi yapacağız inşallah” şeklinde konuştu.
Darbe girişiminin yaşandığı günden beri demokrasi nöbeti tuttuğunu belirten bir başka vatandaş ise, “Reisimizin talimatıyla aşağı yukarı yirmi gündür sokaklarda demokrasi nöbetindeyiz. Ülkemize demokrasimize asla darbe vurulamaz. Bundan sonra da hiç kimse buna cesaret etmesin. Biz Türk milleti olarak tek bayrak, tek devlet, tek millet olarak milli iradenin yanındayız” diye konuştu.