İzmir’de düzenlenen Ankara Oğlağı Yeme Yarışması’nın galibi, 7 kilogramlık bütün oğlağı 10 dakikada yiyerek kazanan esnaf takımı oldu.
Bu yıl 85’incisi düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikle Ankara Oğlağı tanıtıldı. Ankara Oğlağı için yürütülen kampanya doğrultusunda markalaşmayı başardıklarını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, İzmirlilere Ankara Oğlağı’na gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti.
Ankara keçisi bir dünya markası
İEF Yöresel Lezzetler Alanı’nda Ankara Oğlağı için basın mensuplarının, yetiştiricilerin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla bir tanıtım etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, ilk olarak konuşan Ankara Güdül İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Yalçın, İzmir’de olmaktan ve Ankara Oğlağı’nı tanıtmaktan büyük mutluluk duyduklarını, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Oğlağı ve Keçisi’nin tanıtımı için çok önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Yalçın’ın ardından konuşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven ise, İEF’i uluslararası bir organizasyon olması nedeniyle tercih ettiklerini, İzmirlilerin de Ankara Oğlağı’na çok büyük ilgi gösterdiklerini söyledi. Oğlak eti ile ilgili toplumda oluşan ön yargıların yaptıkları çalışmalarla ortadan kalktığını, bu sayede oğlak eti tüketiminin arttığını söyledi. Güven, “Buradaki standımızda şuana kadar 124 adet Ankara Oğlağı, İzmirliler tarafından tüketildi. Çok olumlu geri dönüşler aldık. Gösterdikleri ilgi nedeniyle çok memnunuz. Bir dünya markası olan Ankara Keçisi, günümüzde dünyanın bir çok yerinde yetiştiriliyor. Ama her yerde ’Ankara’ adıyla anılıyor. Ankara’nın tescilli markası olma özelliğini taşıyor. Biz de bu markaya katkımızı sağlamak istedik. Bu konuya Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız da gereken önemi veriyor. Ankara Oğlağı’nın zincir marketlerde satışı da geçen sene itibariyle başlandı. Bu yıl da Ankara Oğlağı adına kampanyalarımız devam edecek” diye konuştu.
Ankara oğlağı yeme yarışması
Güveni’in konuşmasının ardından basın mensuplarına ve davetlilere Ankara Oğlağı ikram edildi. Etkinlikte daha sonra gazeteciler, yöresel lezzetler alanındaki esnaflar ve Bucalı vatandaşlardan oluşan 5’er kişilik 3 takım arasında Ankara Oğlağı yeme yarışması gerçekleşti. Yarışmada hakemlik görevini ise, Özgür Güven, Muzaffer Yalçın ve Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç yaptı. Yarışmayı 10 dakika içerisinde 7 kilogramlık Ankara Oğlağı’nı ilk olarak bitiren Yöresel Lezzetler Alanı Esnaf Takımı kazandı. Kazanan gruba Güven, Yalçın ve Kılınç tarafından hediye çeki verildi ve takım Ankara’daki yarışmaya davet edildi. Yarışma sırasında Tarım Televizyoncusu Mehmet Öztürk de Ankara Oğlağı hakkında bilgi verdi.