Batman’da Ramazan aylarında Cemal Biçen ve kardeşi Kemal Biçen motosiklet sepetinde, Hakan Şengül ise otomobil bagajında davul çalarak Batmanlıları sahura kaldırıyorlar.
Cemal Biçen ve Ramazan aylarında kardeşi Kemal Biçen ile birlikte sepetli motosikletle GAP, Fatih, Belde ve Gültepe mahallelerini dolaşarak davulla sahuru haber verirken, zaman zaman maniler söylüyor. 8 yıldan beri bu işi yaptığını söyleyen Cemal Biçen, “Motosikleti ben kullanıyorum, kardeşim de davulu çalıyor. Bir saat içinde 4 mahalleyi dolaşarak görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz” dedi.
Gündüz hurdacılık, geceleri ise davulculuk yapan iki arkadaşın davul macerası da Batman’da ilgi görüyor. Bekir Gezer’in kullandığı otomobilin bagajına binen Hakan Şengül, yol boyunca bagajda davul çaldığını belirterek, “Gece 01.00 gibi vatandaşları uyandırmaya başlıyoruz. 1 saat içinde iki mahallede yaşayan tüm vatandaşlarımızı uyandırmak zorundayız. Bu nedenle hızlı ve seri bir şekilde uyandırmak için bu yolu seçtik. Arkadaşım Bekir Gezer araba kullanırken, ben de bagajın içinde davul çalarak vatandaşları sahura kaldırmaya çalışıyorum. Bizim en büyük şikâyetimiz bayram günlerinde davulcu olmayanların mahallemizin evlerine giderek bizim yerimize para almalarıdır. Biz de bunun için önceden kart dağıtıp mahallelileri uyarıyoruz" dedi.
Vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.