Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, darbenin neden yapıldığını bilmediği için yorum yapamayacağını söyledi.
Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü ve Türkiye Temsilcisi Ingibjorg Gisladottir, kadınlara yönelik yapılacak projelere destek kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i makamında ziyaret etti.
Fatma Şahin’in kadınlara yönelik yapmış oldukları istihdamlar hakkında Gisladottir’a bilgi verdi. Şahin darbeye karşı çıkan halkın fotoğrafını Ingibjorg’e gösterdi. Şahin, "Fotoğrafta türbanlı bir kadın ile başı açık bir kadın yan yana tankın önünde duruyor. Bu fotoğraf Türkiye demokrasisinin geldiği noktayı gösteriyor" dedi.
Gazetecilerin, darbe hakkında düşüncelerini sorması üzerine Gisladottir, “Darbe çok korkunçtu. Bu girişimin demokrat insanlar tarafından engellenmesi mutluluk verici. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım. Ben burada misafirim, darbenin sebebini bilmediğim için yorum yapamayacağım” diye konuştu.