Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Kırgızistan Sağlık Bakanlığı Milli Onkoloji Merkezi’nin Mamografi Bölümü’nde eğitim programı düzenlendi.
TİKA tarafından Kırgızistan Sağlık Bakanlığı’na bağlı Oş ve Bişkek’te bulunan mamografi merkezlerine 2014 yılında temin edilen mamografi cihazlarının güncel ayarları yapılarak, cihazların ileri düzey kullanım teknikleri eğitimi verildi. Radyolog Dr. Hacı Uzun ve Radyoloji Teknisyeni M. Mutlu Calip tarafından verilen eğitimler Bişkek Milli Onkoloji Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Söz konusu eğitime Bişkek ve Oş şehirlerindeki mamografi merkezlerinde çalışan doktor ve teknisyenler katıldı. Bişkek Onkoloji Merkezi Başkanı ve katılımcılar düzenlenen tanışma toplantısında Türkiye ile sağlık alanındaki işbirliğinin gelişmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Düzenlenen eğitim programı kapsamında; dijital mamografi cihazının meme kanseri teşhisindeki uygulamaları ve çekim tekniklerinin etkin kullanılması konuları pratik uygulamalarla gösterildi. Ayrıca mamografi incelemelerinin raporlanması, temel standartlar ve uluslararası raporlama sistemi örneklerle açıklanarak meme tarama programları için ileriye yönelik projeksiyonlar sunumu yapıldı.