Bitlis Belediyesi Eş başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran, 1 Eylül Dünya Barış günü dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Bitlis Belediyesi Eş başkanları Olan ve Dağkıran adına yayımlanan mesajda, “Savaş, ölüm, cinayet, yoksulluk, göç, korku, gözyaşı... Bunlardan ibaret olan savaş, bu sonuçlarına rağmen günümüzde de en vahşi şekliyle yerini bulmaktadır.” denildi.

Mesajın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Egemen güçler tarih boyunca savaşa karşı barışın sağlanması için yapılan her hamleyi geri püskürtmüş, kendi çıkarları için savaş ortamlarının oluşmasında başrolde olmuşlardır. Ama her şeye rağmen halklar barış demiş ve barışa olan inançlarını da korumuşlardır. Artık bizlerde barışa, kardeşliğe, eşitliğe yakın olduğumuza inanıyoruz. Savaşta ölenler, ölen hangi etnik gruba mensup olursa olsun hep yoksul ve ezilen halklar olmuşlardır. Halklar artık iktidarların çıkarları uğruna savaşa itildiklerinin farkına varmış ve barış şiarlarını da çığ gibi büyütmüştür.

7 Haziran seçimleri de ülkemizde barışa olan inancı güçlendirmiş, Türkiye’deki halkların bir birlerini kucaklayacağına, bizlerin de umutlarımızı kaybetmememiz gerektiğine işaret etmiştir. Bizlerin dileği de bu savaş ortamının son bulması, Türkiye’deki bütün halkların da el ele verip savaşa hayır dediği bir gün olmasıdır. Savaşın açtığı yaraların kapanması da ancak bir daha savaşın olmaması ile mümkündür. Halkların devrimini gerçekleştirdiğini, gerçekleştirebildiğini hemen yanı başımızdaki Rojova’da gördük. Kobane’de barışa, huzura ve kardeşliğe ne kadar yaklaştığımızı gösterdi. Bu huzuru ve zaferi bozmaya kalkışan eylemlere de tanık olduk. Bu eylemler barışı isteyen herkesi; kadını, erkeği, Kürt’ü, Türk’ü, Laz’ı, Alevi’yi, Ezidi’yi, Ermeni’yi, Türkmen’i hedef aldı. Ve biz böyle bir gün de dünyada, özellikle Ortadoğu’da ve savaşların yaşandığı her yerde tüm dünya halklarına şunu söylüyoruz. Gelin sizler de bu çığlığımıza cevap verin, çünkü bu savaş bizim savaşımız değil.”