Bitlis Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kurtuluş ve 8 Ağustos İlkokulu öğrencilerinden seçilmiş 8 öğrenciyi 2 öğretmen gözetiminde Tekirdağ’a geziye gönderdi.

Temennilerinin her günün çocuk günü olduğunu belirten Bitlis Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, bu vesile Bitlis Belediyesi olarak bu 23 Nisan’da öğrencileri geziye gönderdiklerini söyledi. Çocuklara ve gençlere önem verdiklerini ifade eden Eş Başkan Olan, "Temennimiz her günün çocuklarımız için bayram gibi yaşanmasıdır. Ne yazık ki yaşam, bu küçük bedenlere kaldırabileceklerinden daha fazla yük yüklemektedir. Yalnızca eğlenip oynamaları, gülmeleri gereken yaşta çocuklar ağlamakta, ağır şartlar altında çalışma hayatına atılmaktadır. Ülkemizde çocuk yaşta çalışma hayatına atılan çocuk sayısı çok fazla ve bu hazin tablo bizim göz ardı edemeyeceğimiz bir durumdur. Bu kötü gidişata dur demek için çabalarımız devam edecektir. Çocuklarımıza eşitliğin, adaletin olduğu, dil, din, ırk ayrımının olmadığı bir dünyanın kapılarını açmak için her türlü çabayı göstermeye hazırız. Günümüzde savaşların, göçlerin çocuklarda açtığı yaraları kapatmak hepimizin bütün insanların görevidir. Onlara bu acıları yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bu günde çok daha farklı, daha içi açıcı bir konuşma yapmayı isterdim ama bu da hayatın koca bir gerçeği. Belediyemiz olarak bizler çocuklarımızın daha keyif alabilecekleri hayatları olması için elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Bu 23 Nisan’da kardeş belediye Süleymanpaşa Belediyesi ile ortak bir etkinliğe imza attıklarını ifade eden Olan, "Süleymanpaşa Belediyesi bu 23 Nisan’da Bitlisli öğrencilerimizi misafir edecek. Kurtuluş ve 8 Ağustos İlkokulundan seçilen sekiz öğrenci ve iki öğretmen eşliğinde Tekirdağ’a geziye gidecek. Öğrencilerimizin çok keyif alacaklarını düşündüğümüz bu gezi için, kardeş belediye Süleymanpaşa Belediyesine katkılarından ötürü teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.