Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 100’üncü Yıl İlkokulu öğrencileri tarafından bir program düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz’ın da katıldığı program açış konuşmaları ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, çocukları eğlendirme görevinin büyüklerde olduğunu, ancak çocukların büyükleri eğlendirdiği bir günü yaşayacaklarını söyledi.

Korkmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 95.’nci yılında öğrenciler ve velileri ile birlikte olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Korkmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Meclisin tarihi geçmişine baktığınızda ülke işgal altında Anadolu’nun çok az bir parça işgalin dışında kalmıştır. Amasya genelgesi Erzurum kongresi Sivas kongrelerinde ülkeyi temsil edenlerin anakarada toplanması kararlaştırıldı. Alınan kararların bir tanesi de yurdu kurtaracak olan yine milletin kendisidir ilkesi olmuştur. Açılan meclisin ilk işi yurdumuzu düşmanlardan nasıl kurtarırız. Düzenli bir ordu nasıl oluştururuz. Olmuştur. Kısa bir süreden sonra da ülkemiz düşmanlardan kurtarılıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Paşa olmak üzere silah arkadaşları ve ilk meclisin tüm milletvekilleri bağımsız bir ülkenin ne kadar kıymetli olduğunu ve halkın kendi kendisini temsil etmesinin ne kadar kıymetli olduğunu görmektedirler. Meclisin açıldığı günü Gazi Mustafa Kemal çocuklarımıza hediye etmiştir. Bu da çocuklara ne kadar önem verildiğinin göstergesidir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Gösteriler sırasında aileler çocuklarının gösterilerini cep telefonları ile kaydederken adeta bir birleri ile yarıştılar. Program yaklaşık 1 saat sürdü.