Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı’na (EAGÜ) katılan ülke temsilcileri, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı gezdi.
Antalya’da düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısı’na katılan ülke temsilcileri, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nı ziyaret etti. Konuk Heyeti, sergi alanı girişinde EXPO 2016 Antalya’nın maskotları Ece-Efe karşıladı. BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Az Gelişmiş Ülkeler, Denize Kıyısı Olmayan Ülkeler ve Küçük Ada Devletleri Yüksek Temsilcisi (UN-OHRLLS) Gyan Chandra Acharya’nın başkalığındaki 110 kişilik heyeti, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül karşıladı.
EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Kök ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Şengül’den sergi alanı hakkında bilgiler alan heyete, EXPO meydanında Osmanlı şerbeti, Türk kahvesi ve Türk lokumu ikram edildi. Heyet EXPO meydanında daha sonra ses ve ışık gösterilerini izledi.
Osmanlı Bahçesi’nde tasavvuf müziği dinleyen heyet, dönemsel özelliklerin yansıtıldığı tarihi mekânda elinde tespih, başında kavuğuyla Nasreddin Hoca’yla da bol bol fotoğraf çektirdi. 17. yüzyılın en büyük gezginlerinden olan Evliya Çelebi’nin hayatını anlatan Çelebi müzikalini izleyen heyet, daha sonra buggy araçlarıyla ülke bahçeleri arasında gezerek, sergi alanından ayrıldı.