Manisa’nın Demirci ilçesindeki bir dere kenarında boğazı kesilmiş halde cesedi bulunan 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın cenazesi yakınlarına teslim edildi.
Cuma günü, Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Hüdük mahallesindeki ormanlık bir alanda bulunan dere kenarında bir vatandaşın ihbarı üzerine 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın boğazı kesilmiş halde cesedi bulunmuştu. Cesedin uzun süre dere kenarında kalması ve hava sıcaklığının da etkisiyle kokmaya başlaması sonucu Demirci Cumhuriyet Başsavcılığınca İzmir Adli Tıp kurumuna gönderilen ceset, otopsi öncesinde 2 gün boyunca soğutularak üzerinde inceleme yapıldı.
Demirci Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla kurulan özel ekip Demirci Jandarma Komutanlığı ve Demirci ilçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle cinayetin aydınlatılması için hummalı bir çalışma yürütüldü. Gece yarısına kadar süren sorgulamaların ardından Cansel Bağlı’nın babası Mehmet Bağlı(59) ve ağabeyi Akın Bağlı(31) çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Salihli Cezaevine gönderildi.
Boğazı kesilerek öldürülen 17 yaşındaki Cansel Bağlı’nın cenazesi Pazar günü akşamüzeri saat 19.00’da İzmir Büyükşehir Belediyesi Cenaze nakil aracı ile Demirci ilçesine bağlı Hüdük Mahallesine getirildi. Cenazenin mahalleye girmesinden itibaren aracın başına toplanan Hüdük Mahallesi sakinleri Cansel’in ölümü nedeniyle feryat ettiler. Cansel’in annesi Nurhayat Bağlı(58) ve ablası ile yengesinin feryat ve gözyaşları orada bulunanların yüreklerini burktu. Cansel‘in arkadaşlarının tabutun üzerine attığı beyaz gelinliği ise görenleri gözyaşı içinde bıraktı. Helallik alınması için evinin önüne getirilen Cansel Bağlı’nın cenazesi burada yapılan duaların ardından Hüdük Mahallesi caminde kılınan cenaze namazını takiben, Hüdük Mahallesi Kabristanlığında dualar eşliğinde toprağa verildi.
Cansel Bağlı Cinayeti ile ilgili yapılan tutuklamalara rağmen çok yönlü çalışmanın sürdürüldüğü öğrenildi.