Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu’da ve her platformda, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir çeteye karşı, devlet içinde devlet kurmaya çalışan bu illegal paralel yapıya karşı mücadelemiz büyük bir kararlılıkla ve sert şekilde devam edecek dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere gideceği Bosna seyahati öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yılmaz, TEM otoyolu kenarında bulunan alışveriş merkezi ve otoyol tesisinin bağlantı yolunun kapatılması ve İçişleri Bakanlığı’nın hakkında verdiği ’soruşturma izni’ kararı hakkında da açıklama yaptı.
Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile tebliğ edilen soruşturma izni kararına çok üzüldüğünü belirten Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Paralel devlet yapılanmasına karşı sürdürdüğüm kararlı mücadeleye ve ibadet, ticaret, ihanet üçgenine karşı tavizsiz duruşumuza rağmen, TEM otoyolu kenarında bulunan alışveriş merkezi ve otoyol tesisinin bağlantı yolunu kapatmadığımız iddiası ile İçişleri Bakanlığımızın hakkımda soruşturma izni verilmesine dair kararı beni derinden üzdü. AK Parti’nin bir neferi olarak kuruluşundan itibaren bu büyük davaya hizmet eden biri olarak bir mülkiye müfettişinin hazırladığı ön inceleme raporundaki iddialara dayanılarak, Bakanlığımızın hakkımda verdiği bu karar çok ağrıma gittiğini söyleyebilirim" dedi.
"MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA DEVAM EDECEK"
Başkan Yılmaz, "Devletimize ve adalete karşı boynumuz kıldan incedir. Soruşturma sonunda da doğrular ortaya çıkacaktır. Ondan hiç kuşkum yok. Bizim Bolu’da ve her platformda tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan bir çeteye karşı, devlet içinde devlet kurmaya çalışan bu illegal yapıya karşı mücadelemiz büyük bir kararlılıkla ve sert şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.
"SORUMLU MEVKİLERİN KARAR VERMESİNİ BEKLEDİK"
İçişleri Bakanlığı’ndan kendisine tebliğ edilen kararın gerekçesi esas alınarak söz konusu tesisin bağlantı yolunu kapattıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, bu konudaki görüşlerini ise şöyle ifade etti:
"Biz hukukçularımızın görüşleri doğrultusunda bu alanın Belediyemizin sorumluluğu altında olmadığına inanıyorduk. Ayrıca Bolu halkını da siyaseten karşımıza almak istemediğimiz için sorumlu mevkilerin burası ile ilgili karar vermesini bekledik. İçişleri Bakanlığı’ndan alışveriş merkezi ve otoyol tesisi bağlantı yolunun kapatmadığımız iddiasıyla hakkımızda soruşturma izni verilince, karar gerekçesi esas alınarak kapatma işlemi gerçekleştirilmiştir. İbadet, ticaret ve ihanet üçgeninde buluşmuş bir yapı bu illegal örgüt. Bu yapılanma çökertiliyor. Mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz."
"BU ÜLKE DAHA BÜYÜK HEDEFLERİN PEŞİNDE OLACAK"
Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm üretecek kadroları olduğunu söyleyen Bolu Belediye Başkanı Yılmaz, "Türkiye Sayın Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile yeni bir döneme girdi. İlk günkü heyecanla, Türkiye’nin tüm sorunlarına çözüm üretecek bir kadromuz var. AK Parti’nin 15 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğine milletimiz şahittir. Daha önümüzde bu kadroların imza atacağı çok büyük işler var, daha gidecek çok yolumuz var. Bu ülke daha büyük hedeflerin peşinde olacak. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük bir devlettir. Kökleri çok güçlüdür" şeklinde konuştu.
"PARALEL YAPI ÇÖKERTİLİYOR"
Yılmaz, paralel yapıyla mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini belirterek, "Bu ülkenin başına bela olan iki illegal örgüt var. Biri PKK terör örgütü öbürü de paralel devlet yapılanması. Her ikisiyle de kararlılıkla, tavizsiz mücadele ediyoruz. İki örgüt bu topraklardan silinene kadar da bu mücadele sürecek. Bu ülkede tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet var. Paralel yapı, bu ümmete ihanet eden illegal bir örgüttür. İbadet, ticaret ve ihanet üçgeninde buluşmuş bir yapı bu illegal örgüt. Bu paralel devlet yapılanması çökertiliyor ve bu yapı ile mücadelemizi hız kesmeden sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.
"BU ÜLKE BU ÜMMETE İHANETİ AFFETMEZ"
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, "AK Partimizin kurucusu, Genel Başkanımız, liderimiz, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki dirayeti, ileri görüşlülüğü ve güçlü duruşu sayesinde bazı yapılar halen farkında olamasa da büyük badireler atlattık. Hem gezi süreci hem de 17-25 Aralık başarılı olsa idi bu ülke çok büyük bir kaos yaşardı, Türkiye en az 50 yıl geriye giderdi. Paralel yapının istediği tek şey kargaşa idi. Çok uğraştılar ama bir şeyi hesap edemediler o da bu milletin Sayın Cumhurbaşkanı’na olan büyük sevgisi ve güveniydi. Başaramadılar. Bu ülke bu millete, bu ümmete ihanet edeni affetmez. Bu yapılanlar cezasız kalamaz. Bolu’da olduğu gibi Türkiye’nin dört tarafında inlerine girildi. Bu ihanet çetesinin içinde yer alan herkes eninde sonunda hak ettiğini yaşayacak" dedi.
"YILMADIK, DAVAMIZA DAHA GÜÇLÜ SARILDIK"
AK Parti’nin kurucularından biri olduğunu dile getiren Yılmaz açıklamalarını şöyle sonlandırdı:
"Ben bu partinin kurucularından biriyim. Biz yıllar önce çok zor koşullarda AK bir yolculuğa çıktık. Bu ülkenin geleceği için zorlu yollardan geçtik. Her türlü vesayete karşı çıktık. Canımızın yandığı çok olay yaşadık. Yılmadık, davamıza daha güçlü sarıldık. Yıllardır ilk günkü aşkla, Bolu’ya, ülkeme ve partime hizmet etmeye çalışıyorum."