Bolu Belediyesi, Bolu Dağı’nda bulunan Highway Outlet Alışveriş Merkezi’nin D-100 bağlantı yolunun Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kapatılmasıyla ilgili açıklama yaptı.
Bolu Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bolu’da TEM otoyolu kenarında yer alan ‘Highway Outlet Alışveriş Merkezi ve Otoyol Tesisi’ ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından verilen karar, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile belediyemize ve kararda ismi yer alan Belediye görevlilerine tebliğ edilmiştir. Belediyemize ulaşan kararda söz konusu tesis ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planında söz konusu alanın İstanbul-Ankara D-100 karayolu bağlantısının gösterilmediği halde, hali hazırda mevcut bağlantı yolunun olduğu, imar planında mevcut olmayan bir yolla tesise bağlantı sağlandığı ve anılan yolun halen kullanılmakta olduğu” iddiaları çerçevesinde kararda adı geçen Belediye görevlilerimiz hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yargılanmasını teminen soruşturma izni verilmesine karar verildiği bildirilmiştir” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
“Bugün Belediye ekiplerimiz tarafından idaremize yönelik İçişleri Bakanlığı ‘soruşturma izni’ verilmesine konu olan alışveriş merkezi ve otoyol tesisi bağlantı yolu kapatılmış ve bu uygulama, İçişleri Bakanlığı tarafından verilen ‘karar gerekçesi’ esas alınarak gerçekleştirilmiştir. Ayrıca belediyemiz tarafından uygulanan bu işlemle ilgili ‘gerekçeli bilgilendirme’ yazıları Bolu Valiliği’ne, İl Jandarma Komutanlığı’na, AVM yönetimine, Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüklerine iletilmiştir. Soruşturma ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Bu sürecin sonunda verilecek her türlü karara saygılıyız.”