Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında o geceden bugüne kadar yaşananlar Bolu’da anı defterinde toplanıyor. AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, tarafından uygulamaya konulan anı defterine siyasiler, sivil toplum örgütleri ve 7’den 70’e herkes 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini tarihe not düşecek.
Demokrasi Meydanı’nda açılan anı defterine ilk olarak Ak Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ve Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz duygu ve düşüncelerini yazdı. Ak Parti İl Başkanı Doğanay, “15 Temmuz’dan bugüne bir anı defterimiz olsun istedik. Bu anı defterine siyasiler, sivil toplum örgütleri, Bolu halkı herkes vakti ve zamanı olan o güne dair yaşadıklarını düşüncülerini hepsini ismiyle yazsın ve bu defter anı olarak kalsın. Sonrasında bu defteri bir kitap haline getirelim ve Bolu halkıyla bir tarih olarak paylaşalım. İlk olarak ben kendi adıma hissettiklerimi bu deftere yazdım” dedi.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, “Türkiye Cumhuriyeti ve Demokrasisi 15 Temmuz 2016 günü önemli bir sınavdan geçmiştir. Devletin ve milletin zırhlı araç ve silahlarını gasp eden paralel terör örgütüne hizmet eden dar bir kadro, millete milletin iradesine karşı kalkışma girişiminde bulunmuştur. Bu kendini bilmez hain grup, şerefli Türk Milletini bu şekilde sindireceğini düşünmüş ancak cevabını yine aziz Türk milletimiz vermiştir. Türkiye genelinde Türk milletinin değerli evlatları, siyasi görüş ayrımı olmaksızın paralel terör çetesine karşı demokrasi nöbeti tutarak devletine, demokrasisine ve huzuruna sahip çıkmıştır” diye konuştu.