Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevli bomba arama köpeği "Gece" ve idarecisi, patlayıcı madde tespiti sıralamasında Türkiye'de birinci olması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığınca ödüllendirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışma ve alınan önlemlere ilave olarak devletin ve toplumun bütünlüğüne karşı meydana gelebilecek müessif olayların yaşanmaması için terörle mücadele kapsamında özel eğitimli polis köpekleri de etkin bir şekilde kullanılıyor.

Özellikle vatandaşların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde, alışveriş merkezleri, havalimanı, otogar gibi merkezlerde üstün yetenekli bomba dedektör köpekleri eşliğinde şüpheli çanta, paket ve araç kontrollerine ağırlık veriliyor.

Bu sayede henüz hazırlık aşamasındaki hain planların eyleme geçilmeden bozulması, suç eşyalarının yakalanması ve şüpheli kişilerin adli birimlere teslimi sağlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığına bağlı 63 il emniyet müdürlüğü, 6 ilçe emniyet müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Başbakanlık Koruma Daire Başkanlıkları bünyesinde görev yapan bomba arama köpekleri ve idarecilerinin, 2016 yılı içerisinde yürüttükleri çalışmalarla ilgili Kriminal Daire Başkanlığınca bir değerlendirme yapıldı.

Bu değerlendirmelerde, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan "Gece" isimli bomba arama köpeği ve idarecisi, Gaziantep'te çeşitli tarihlerdeki yapılan arama çalışmalarında patlayıcı madde tespiti sıralamasında Türkiye genelinde birinci sırada yer aldı ve bu çalışmalarda gösterdikleri üstün başarı dolayısıyla Kriminal Daire Başkanlığı tarafından ödüllendirildi.