ADANA (AA) - Adana'da boşandığı eşini pompalı tüfekle ayaklarından vuran ve ölümle tehdit eden kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Seyhan ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Sevinç Toptaş, boşandığı eski eşi Sait D. tarafından ağustos ayında pompalı tüfekle ayaklarından vuruldu. Toptaş'ın yaralanmasına neden olan Sait D. eşini ölümle tehdit etti. Valilik tarafından evin çevresine yerleştirilen polis ekipleri, Sevinç Toptaş ve ailesini 24 saat süreyle koruma altına aldı.

Öte yandan, polis ekipleri hakkında yakalama kararı bulunan Sait D'nin Denizli Mahallesi'ndeki bir evde saklandığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Evde yapılan aramada, Sait D. gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından, adliyeye sevk edilen Sait D. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "Eski eşini öldürmeye teşebbüs, tehdit, yaralama" suçu nedeniyle tutuklandı.

Sait D'nin sorgusunda, üzerine atılı suçları kabul etmediği, eski eşi ve kayınvalidesinin kendisini sürekli tahrik ettiği iddiasında bulunarak, "Eşim benden 2 yıl önce annesi yüzünden boşandı. Ancak, gayriresmi olarak beraberliğimiz sürüyordu. Beni devamlı tahrik ediyorlardı. Eşim yeni bir sevgili edinmiş. Bana çekilmiş fotoğraflarını gönderdi. Sevgilisiyle beni aratıp, tehdit ettirdi. Çocuğumu görmek için markete çağırdığımda bana, 'Ben o adamla birlikte yaşamak istiyorum' cevabını verdi. Devamlı tahrik edip, beni cezaevine sokmak istiyorlardı. Yaralama olaylarını ben gerçekleştirmedim." şeklinde ifade verdiği belirtildi.

Eşinin tutuklandığı bilgisini alan Sevinç Toptaş ise "Yakalandığı için çok mutluyum. Ev hapsinden kurtuldum. Polislerden Allah razı olsun." diye konuştu.