İSTANBUL (AA) - Boyner ve YKM'nin hazırladığı "Türkiye’nin Sevgi Haritası" sonuçlarına göre, erkekler kadınlara en çok makyaj malzemesi, parfüm ve spor giyim ürünleri alırken, kadınlar erkeklere spor giyim ürünleri, ayakkabı ve pantolon hediye ediyor.

Boyner açıklamasına göre, Boyner Büyük Mağazacılık, geçen yıl Sevgililer Günü için Boyner ve YKM Mağazaları’nda satılan ürünleri analiz ederek, Türkiye’nin Sevgi Haritası’nı oluşturdu.

Boyner ve YKM Mağazaları’nda geçen yıl 1-14 Şubat 2014 tarihlerinde en çok alışveriş yapılan kategori "genç giyim ve spor" ve kozmetik oldu. Erkekler kadınlara sırasıyla en çok makyaj malzemesi, parfüm, spor giyim ürünleri ve aksesuar hediye ederken, kadınlar erkeklere spor giyim ürünleri, ayakkabı ve pantolon almayı tercih etti.

Sevgi Haritası, hangi illerde hangi hediyelerin daha çok tercih edildiğini de ortaya koydu. İllere göre Sevgililer Günü hediye tercihleri, "Adana'da erkek parfüm, Afyon'da erkek saat, Ankara'da cilt bakım kremi, Antalya'da makyaj seti, Aydın'da kravat, Balıkesir'de çanta, Batman'da gömlek, Bolu'da spor ayakkabı, Bursa'da erkek gömlek, Denizli'de cüzdan, Diyarbakır'da spor ayakkabı, Elazığ'da makyaj seti, Erzurum'da cüzdan, Eskişehir'de makyaj ürünü, Gaziantep'te klasik gömlek, Hatay'da kozmetik, Isparta'da cüzdan, İçel'de koşu ayakkabısı, İstanbul'da gömlek ve kozmetik, İzmir'de makyaj malzemesi, Kahramanmaraş'ta kazak, Kars'ta mont, Kayseri'de kravat, Kırıkkale'de çorba pişirme makinesi, Kocaeli'de makyaj seti, Konya'da makyaj seti, Kütahya'da kravat, Malatya'da makyaj seti, Mardin'de çanta, Muğla'da yemek takımı, Rize'de kravat, Sakarya'da kaşkol, Samsun'da spor ayakkabısı Urfa'da kravat-mendil seti, Tekirdağ'da parfüm, Trabzon'da ayakkabı, Van'da ise makyaj seti" şeklinde sıralandı.

 

- Boyner ve YKM’den kaçırılmayacak indirim ve sürprizler

 

Açıklamaya göre, Boyner Büyük Mağazacılık, 14 Şubat Sevgililer Günü için sürprizler hazırladı. Boyner ve YKM Mağazaları ile "www.boyner.com.tr" ve "www.ykm.com.tr" adreslerinde, Lancome, Estee Lauder, Clinique, Shiseido, Armani, Calvin Klein, Dior, Paco Rabanne, Burberry, Toni&Guy, Carolina Herrera, Clarins, Hugo Boss, Gucci, Diesel, Narciso Rodriguez, Tom Ford, Karl Lagerfeld gibi gözde kozmetik markalarından yapılan alışverişler için Sevgililer Günü’ne özel indirim fırsatları var.

Açıklamada verilen bilgilere göre, bütün Boyner ve YKM mağazalarında kurulan hediye masalarında "düşünmen yeterli","hayalimdeki hediye" gibi esprili konuşma balonları ile fotoğraf çektiren müşteriler, fotoğrafları #SevgiliyeNot ve @boyneronline etiketiyle Instagram’da paylaşabilecek. Paylaşılan fotoğraflar arasından yapılan seçimle her gün 1 kişi sürpriz hediye kazanacak.

Akasya Boyner’de ise 14 şubata kadar Dijital Vitrin aktivitesi gerçekleştirilecek. Vitrin önünde duran Boyner müşterilerinin görüntüsü kamerayla ekrana yansıtılacak ve görüntüye illüstratör tarafından hazırlanan imajlar eklenecek. Boyner müşterileri bu görüntüleri sosyal medya hesaplarına aktarabilecek. Ayrıca kozmetikten giyim ürünlerine kadar birçok üründe çok cazip indirim fırsatları da sunulacak.