Ekonomik ve çevreci olduğu için İtalya, Hollanda, Fransa, Belçika, Japonya ve Amerika gibi bir çok ülke LPG’nin otomobillerde kullanımını yaygınlaştırmakta. Türkiye’de de gün geçtikçe otogaz kullanımı artmakta. Türkiye İstatiktik Kurumu verilerine göre ülkemizde benzinli araçların neredeyse yarısı LPG’li.
BRC Türkiye distribütörü 2A Mühendislik A.Ş. yetkilisi Emre Deler; ”Araçların periyodik bakımlarının yapılması çok önemli. Güvenilir markalar tercih edildiği ve periyodik bakımları düzenli yapıldığı takdirde çevreci,güvenli ve tasarruflu yolculuk yapılıyor. LPG, benzine göre daha temiz bir yakıttır. Yüksek termodinamik özellikleri sayesinde daha iyi bir yanma sağlar. Motorda kurum oluşmaz. LPG’li araçlar daha sessiz çalışır. Zehirli gaz salınımı benzin ve dizele göre çok düşük oranda olduğu için çevrecidir. LPG kesinlikle motora zarar vermez. Aksine motor ömrünü uzatır.LPG ile bugünkü fiyatlarla benzine göre yüzde 40-50 oranında bir tasarruf sağlanır” dedi.
Emre Deler, ayrıca BRC olarak düzenledikleri kampanya ile uzun tatil öncesi yola çıkacak BRC’li araç sahiplerinin 10 Eylül’e kadar uzun yol bakımlarının ücretsiz yapılacağını söyledi.