BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin söz verdiği sayıda sığınmacıyı almaması Brüksel'de protesto edildi.

AB Dış İlişkiler Konseyi, güvenlik, savunma ve göç konularını görüşmek üzere Brüksel'de toplandı. Bakanların toplantısı sırasında bir grup, sığınmacılara destek gösterisi düzenledi.

"Onları buraya getirin" adı altında örgütlenen göstericiler, İtalya ve Yunanistan'daki 160 bin sığınmacının diğer ülkelere hala yerleştirilmemesine tepki gösterdi. Üye devletler ve AB kurumlarından verdikleri sözleri tutmasını isteyen protestocular, sığınmacıların fotoğrafları ve mesajlarını içeren dövizler taşıdı.

"Hükümetimizin verdiği sözü tutmadığını görüyoruz"

Hollandalı bir gösterici yaptığı açıklamada, "2015 yılında Yunanistan'daki sığınmacıların diğer ülkelere yerleştirilmesi sözü verildi. Sığınmacılar, sınırlar kapalı olduğu için Yunanistan'da mahsur kalmıştı. Hollanda o zaman, 2 yıl içinde yaklaşık 4 bin sığınmacı alma sözü vermişti. Haberleri takip ediyoruz ancak hükümetimizin verdiği sözü tutmadığını görüyoruz." dedi.

Başka bir gösterici de AB ülkelerinin yeniden yerleştirmeye dair verdiği sözleri tutmasını isteyerek bunun gerçekleştirilmemiş olmasını protesto ettiklerini söyledi.

Muhabir: Hasan Esen