Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliğinden
istifade eden Bursalı iş adamı Şakir Umutkan, “Birçok insanımız gibi bir süre maalesef ‘cemaat’ olarak algıladığım ve hayır faaliyetleri yaptığını zannettiğim, Fethullah Gülen isimli hainin etrafında örgütlenen yapılanmanın öncülük ettiği, devletimizin ve milletimizin aleyhine her türlü faaliyeti nefret ve şiddetle lanetliyorum” dedi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından BTSO’dan istifade eden iş adamı Şakir Umutkan, yaptığı yazılı açıklamada, “FETÖ terör örgütünü lanetleyerek, bu şer odağı tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde millet iradesine karşı düzenlenen hain saldırıda şehitlik mertebesine ulaşan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Samimiyetle belirtmek isterim ki, kamuoyunda 17-25 Aralık olarak bilinen olaylar sonrasında, o gün içinde bulunduğum psikoloji ve taşıdığım ön yargılarımla değerlendirme yaparak gerçekleri maalesef bir süre göremedim. Ancak 2 yıla yakın bir süredir asıl yüzünü görerek kesinlikle hiçbir bağımın hiçbir şekilde kalmadığı ve 15 Temmuz gecesi gerçekleştirdikleri kalkışma ile şüphesiz şer odağı olduğu herkesçe de görülen FETÖ haininin, haince eylemlere imza atarak ülkemizi içine sürüklemek istediği karanlık kaos ortamına karşı her vatansever insanımız gibi devletimin ve milletimin yanında yer aldım.
2 yıla yakın süredir net bir şekilde tavır aldığım hain yapılanmadan tamamen uzaklaşmış ve hiçbir şekilde hiçbir bağımın olmamasına rağmen, bazı kişiler tarafından geçmişim üzerinden hala eleştiri ve spekülasyon üretilmeye çalışılmasından ise büyük üzüntü duymaktayım.
Bu asılsız ithamların, 2 dönemdir Yönetim Kurulu Üyesi ve Meclis Üyesi olarak onurla görev yaptığım Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na ve özellikle 2013’ten bu yana Oda tarihinin en önemli projelerine imza atan Sayın İbrahim Burkay başkanlığındaki yönetim kurulumuzun çalışmalarına gölge düşürmeyi hedefleyen bir noktaya getirilmesi ise beni fazlasıyla rahatsız etti. Bu gerekçelerle 22 Temmuz tarihinde yapılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu toplantısında, Sayın Başkanımız İbrahim Burkay ve değerli Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma görevlerimden ayrılma kararımı ilettim.
3 yılı aşkın süredir birlikte görev yapmaktan onur duyduğum Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’a, Yönetim Kurulu üyesi dostlarıma, Meclis-Komite ve Konseylerimizdeki çok değerli iş dünyası temsilcilerimize şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmalara verdikleri destek ve aldığım karara gösterdikleri anlayış için şükranlarımı sunuyorum.
Bu zorlu günleri daha da güçlenerek atlatacağımıza inancım tam olup, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Hükümetimizin ve Milletimizin her zaman ve her şekilde yanında olacağımı bir kez daha belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.