Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dağıtmak, bozmak, yıkmak onlara, derlemek toparlamak, birleştirmek, büyütmek bize düşüyor. Hep beraber bunu birlik ruhu ile yaparsak cümle alem karşımıza geçse bu aziz milleti hiç kimse mağlup edemez, hiç kimse geriletemez" dedi.
Kurtulmuş, Ordu'nun Altınordu ilçesindeki bir otelde, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1 Kasım'dan sonra yeni bir döneme girdiğini belirterek, "Önümüze siyasi ve iktisadi bakımdan istikrarlı şekilde Türkiye'nin yönetilmesine imkan veren bir siyasi tablo çıktı. Bölgemizde hemen hemen hiçbir ülke yönetilebilir durumda değilken Allah'a çok şükür Türkiye siyasi ve iktisadi istikrar havasına sahiptir. Bu, Türkiye için önemli bir kazançtır. Dolayısıyla bu istikrarın, bu dönemin kıymetini iyi bilmek, icabını yerine getirmek, hiçbir şekilde vakit kaybetmeden yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz" diye konuştu.

Türkiye'nin son yıllarda önemli atılımlar yapmasına rağmen henüz tam manasında istedikleri noktada olmadıklarını ifade eden Kurtulmuş, "Türkiye birinci ligde play-off'a kalmıştır ama henüz Süper Lig'e çıkmış bir ülke değil. Yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline gelmiş, yeni anayasasını yaparak, siyasi partiler yasasıyla meclis iç tüzüğüyle seçim sistemiyle demokratik kurum ve kuruluşlarıyla en ileri noktaya gelmiş bir ülke değildir" ifadesini kullandı.

"Türkiye ekonomik atılımlarını sürdürecek" diyen Kurtulmuş, "Türkiye sadece belli ürünleri üreten ve satan ülkenin ötesinde yüksek teknoloji ürünleri üretebilen, satabilen, küresel ölçekte dünya ile rekabet edebilen bir ülke haline gelecektir. Bunların yapılması için büyük adımlar atılmıştır" dedi.

Türkiye'nin bu istikamette yürürken birilerinin ülkenin ayağına çelme takmaya çalıştığını söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Nasıl dünyanın birinci liginde olan, dünyanın en zengin, en muktedir ülkelerinden birisi olan Türkiye'yi oluşturmak bizim hayallerimiz ve hedeflerimizden birisi ise aynı şekilde böyle bir hedefe sahip olmak, böyle bir hedefe ulaşmak için gayret etmek nasıl bizleri heyecanlandırıyorsa birilerini de rahatsız ediyor ve uykularını kaçırıyor. Onlar isterler ki Türkiye ayakta zar zor duran bir ülke olsun. Onlar ister ki Türkiye el avuç açıp başkalarına muhtaç kalsın. Onlar isterler ki devlet ayrı telden millet ayrı telden çalsın. Bütün bunların sonucu olarak özellikle 20 Temmuz 2015'ten bu yana Türkiye'de yaşananlar ortada. Terör bütün bu amaçların hepsinin ortak noktası olarak, bütün şer cephelerini birleştiren ortak bir nokta olarak maalesef icrai faaliyet ediyor. Sistematik saldırıyla bütün terör örgütleri eş zamanlı olarak Türkiye'yi bu yoldan alıkoymaya çalışıyor"

"Bu aziz milleti hiç kimse mağlup edemez"
Kurtulmuş, Türkiye'nin yoluna güçsüz şekilde devam etmesini isteyenlerin olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bir taraftan terör yoluyla bir taraftan algı operasyonlarıyla bir taraftan Türkiye'de halkı karamsar ve ümitsiz hale getirerek halkın ve devletin güçsüz şekilde yoluna devam etmesini istiyorlar. Biz de onlara inat, onlar yakıp yıkacaklar, Allah'ın izniyle biz onların yakıp yıktıklarının çok daha iyisini yapacağız. Onlar bu milletin arasına fitne sokmaya çalışacaklar, biz bu milletin arasında birliği, dirliği ve beraberliği sağlayacağız. Onlar bu memlekette insanları içine kapatıp korkutmak isteyecekler, biz de çarşıda pazarda her yerde alnımız ak ve açık şekilde yürüyeceğiz. Onlar iş dünyasını durdurmak isteyecekler, biz iş dünyasının daha güçlü olmasını temin edeceğiz. Onlar üniversitelerin bilim üretemez hale gelmesini isteyecekler, biz üniversitelerimizin dünya ile mücadele etmesini sağlayacağız. Dolayısıyla dağıtmak, bozmak, yıkmak onlara, derlemek toparlamak, birleştirmek, büyütmek bize düşüyor. Hep beraber bunu birlik ruhu ile yaparsak cümle alem karşımıza geçse bu aziz milleti hiç kimse mağlup edemez, hiç kimse geriletemez."

Kurtulmuş, Türkiye'nin 7 cephede 72 milletle mücadele etiğini vurgulayarak, "Brüksel'de Sayın Başbakan resmi bir toplantıya giderken salonun 50 metre ötesinde PKK çadırının bir propaganda aracı olarak kullanılması acaba hangi amaca hizmet eder. Biz bu ülkede dirliği, birliği bozmak isteyen suç çetelerine karşı milletçe bir mücadele veriyoruz. Allah'ın izniyle bu mücadeleyi eninde sonunda bu millet kazanacaktır. Bunun başka yolu yoktur" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.