GAZİANTEP (AA) – Bahar mevsiminde üretimine başlanacak olan meşhur Araban köy peynirinin siparişlerine 3 ay önceden başlandı.     

Araban İlçesine bağlı Körhacıobası Mahallesinde üretilen keçi sütünden imal edilen peynir, tüketicilerden ilgi görüyor. Sütün bollaştığı bahar aylarında üretimine başlanan Araban Köy Peynirine yoğun talep nedeniyle sadece erkenden sipariş verenler sahip olabiliyor.

Gaziantep ve çevresinde "Peynirci Sülüker ailesi" olarak tanınan Sülüker ailesinin fertlerinden Erol Sülüker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretilen peynirin sadece keçi sütü ve mahallelerine özgü bir mayadan imal edildiğini söyledi.

Söz konusu mayanın yeni doğum yapmış keçiden alınan ve "Ağız" olarak bilinen sütten yapıldığını ifade eden Sülüker, Araban peynirini sütün bollaştığı nisan ayı gibi ürettiklerini vurgulayarak ama yoğun talep nedeniyle şimdiden sipariş almaya başladıklarını belirtti.

Şimdiden 10 ton kadar peynir siparişi aldıklarını bildiren Sülüker, "Bu sipariş aslında bizim bahar ayında yapabileceğimiz üretim miktarı kadar. Sipariş almaya devam ediyoruz ama artık sipariş verenlere 'şimdilik elimizde kalmadı. Ancak artarsa satabiliriz' diye belirtiyoruz" diye konuştu.