Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, kent meydanında yaptığı konuşmada, herkesi demokrasiye karşı kenetlenmeye davet etti.
Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Cumhuriyet Meydanında vatandaşlara seslenerek, halkın darbeciler karşısında meydanları terk etmemesi gerektiğini söyledi. Alanda toplanan kalabalığa seslenen Rektör Kaplan, darbe girişimi ile hedefin meşru iktidarı yıkmak ve millet iradesine ipotek koymak olduğunu söyledi. Rektör Kaplan, “Bugün vatandaşlar meydanlarda toplanarak tarih yazıyor. Milletimizin güçlü iradesi olduğu sürece darbeciler ortaya çıkamayacak, halk çıkacak. Cuntacılar gece baskınları yaparlar, gündüz ortaya çıkamazlar. Ama biz millet olarak her zaman meydanlara çıkacağız. Mücadelemiz bugün burada bitmeyecek. Bu cuntacılardan hesap sorulana kadar bu mücadele devam edecek.” dedi.
Ayrıca Bartın Üniversitesi binlerce öğrencisine attığı toplu mesajla darbeye karşı tepki göstermeye davet etti. Atılan mesajlarda Rektör Kaplan tarafından öğrencilere “Sevgili öğrencilerim, milletçe karşı karşıya kaldığımız darbe girişimi karşısında sizleri tek yürek olmaya davet çağırıyorum. Bugün devletimize, milletimize ve geleceğimize sahip çıkma günüdür” denildi.