ELAZIĞ (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), Elazığ'da 87 yaşındaki alzhemier hastası kadının evini "Bu sevap sülalene yeter" yalanıyla elinden aldığı belirlendi.

FETÖ mensuplarının, Firdevs Duraz'ın evini, "bağış" adı altında usulsüz yöntemlerle OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen ve bünyesinde 6 okul bulunan Erkam Özel Öğretim İşletmeleri AŞ'ye aktardığı ortaya çıktı.

Merkeze bağlı İzzetpaşa Mahallesi Hacı Tevfikefendi Sokak'taki evinde yaşayan Duraz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Nida" isimli bir kadının eşiyle gelerek kendisini kandırdığını ve evini elinden aldığını anlattı.

-"Polis evden çıkmamı istedi"


Terör örgütü üyesi o kadının eşiyle kendisini tapu müdürlüğüne götürdüğünü aktaran Duraz, şöyle devam etti:

"Orada, bana 'kime veriyorsun.' diye sormadılar ve tapuyu yaptılar. Ben kuşkulandım 'Acaba tapuyu üzerlerine yaptılar mı' diye. Sana bir şey olmaz sen ölene kadar evinden çıkmayacaksın.' dediler. Bir süre sonra polis geldi. Evden çıkmamı istediler. Ben de 'Ev benim evim nereye çıkayım, gideyim.' dedim. 'Düşkünlerin kaldığı yere seni götüreceğiz.' dediler. Hayır ben gitmem dedim. Evi öğrencilere vermişler benim haberim yok."

-"Herkesi Müslüman zannediyorum"


Kendisini ikna etmek için sürekli olarak, "Çok sevap kazanırsın, sülalen sevap kazanır" denildiğini ifade eden Duraz, "Ben de inandım, verdim. 'Kocam öldü, ben de öleceğim.' şeklinde düşündüm. Evimi Fetullah'a (Gülen) vermişler. Bana dediler 'çok sevap, ölünceye kadar sülalene sevap olur'. Ben de inandım. Nereye gideyim? Herkesi Müslüman zannediyorum. Ne bileyim ki içleri nasıl? Allah kötüye bırakmasın, Allah o adamın yüz bin kere belasını versin." dedi.