İzmir'in Buca ilçesinde yüzlerce kişi, 20 yıl aradan sonra düzenlenen Buca Halk Koşusu’nda buluştu. Buca Belediyesi ile Buca’yı Sevenler Derneği'nin düzenlediği, Çevik Bir Meydanı’ndan başlayan 3 kilometrelik koşunun birincisi Yunus Yıldız oldu. Dereceye girenlere ödüllerini veren Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Bu sadece bir spor aktivitesi değil, insanlığı birbirine düşürmeye çalışan, huzuru, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır.” dedi.

Buca Belediyesi ile Buca’yı Sevenler Derneği’nin 20 yıl aradan sonra düzenlediği Halk Koşusu’nda yüzlerce Bucalı buluştu. Çevik Bir Meydanı’nda startı verilen Halk Koşusu’na her yaş grubundan 468 Bucalı katıldı. Halk Koşusu’na katılanlara üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı resimleri olan tişörtler dağıtıldı. Buca Halk Koşusu, Çevik Bir Meydanı’nda başladı ve yine aynı meydanda sona erdi. 3 kilometrelik parkurda birbiriyle kıyasıya yarışan Bucalılar, keyifli bir gün geçirdi. Halk Koşusu’nda birinci Yunus Yıldız olurken, ikinci Yunus Coşkun ve üçüncü de Ali Atlan oldu.

“SPOR AKTİVİTESİ DEĞİL KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAYA ÇALIŞANLARA EN GÜZEL CEVAPTIR”

Halk Koşusu’nda dereceye girenlere ödüllerini Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Buca Esnaf Odası Başkanı Turan Yazgan verdi. Başkan Piriştina, “20 yıl aradan sonra bu organizasyonu tekrar gerçekleştirmek bizi mutlu etti. Çok karışık, hepimizi üzen, her gün kötü haberlerle uyandığımız günlerden geçiyoruz. Aslında bu karamsar ortamı bozabilecek, bu kötü niyetli insanlara verilebilecek en güzel cevap, gençlerimizin sporla, birlik, kardeşlik içinde, özgür biçimde konuşabilmesi verilebilecek en iyi cevaptır. Bu yüzden bu bir spor aktivitesi, bir halk koşusu değil, bu aslında halkı, insanlığı birbirine düşürmeye çalışan, huzuru, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara verilmiş en güzel cevaptır” dedi.

Halkı Koşusu’nda emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Piriştina, Buca Halk Koşusu’nun önümüzde ki yıllarda da düzenleneceğini müjdeledi.