Akdeniz bölgesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Burdur'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları iptal edildi, yarına ertelendi.

Nisan ayının sonuna gelinmesine rağmen Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin altında seyrediyor. Sıcaklığın eksilere kadar düştüğü Isparta'da, gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olurken, Burdur'da da sıcaklık hissedilir derecede düştü. Hava şartlarında yaşanan bu durum, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerini de etkiledi. Burdur ve ilçelerinde, bugün sabah 10.30'da yapılması planlanan kutlamalar, hava muhalefeti nedeniyle iptal edilerek yarına ertelendi. Törenlerin, yarın 10.00'da yapılmasına karar verildi. Bugün ise öğrenciler tatil yaptı.

Konuyla ilgili Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "23 Nisan 2015 günü merkez ilçede yapılacak olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, 23 Nisan günü havanın oldukça soğuk olması beklendiğinden dolayı valilik kararıyla aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı´nda çelenk sunma, 23 Nisan 2015 Perşembe günü saat 11.00'de MAKÜ Konferans Salonu'nda program, Bahçelievler İlkokulu'nda yapılacak olan program (MAKÜ Konferans Salonunda yapılacağından) iptal edilmiştir. Kapalı salonu bulunan okullar, 23 Nisan 2015 perşembe günü planladıkları şekilde programlarını yapacaklardır. Kapalı salonu bulunmayan (etkinlikleri açık alanda yapacak olan) okullar hava şartları uygun olursa 24 Nisan 2015 Cuma günü, hava şartları uygun olmazsa ileri bir tarihte etkinliklerini yapacaklardır."