Ankara ve İstanbul’daki askeri kalkışmanın ardından Bursa’da devletin üst düzey yöneticileri adliyede güvenlik zirvesi yaptılar
Bursa İl Jandarma Komutanı Albay Yurdakul Akkuş ve 3 askeri personelin gözaltına alınmasının ardından adliyede bir hareketlilik yaşandı. Bursa’da binlerce kişinin demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara akın etmesiyle birlikte Vali İzzettin Küçük, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Şahin ve MİT yetkilileri değerlendirme toplantısı yaptılar.
Adliyeden çıkarken Vali ve diğer yetkililer herhangi bir açıklama yapmadılar.
Adliyeye gelen Ak Parti Bursa Milletvekili eski Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu, 6 ay önce halkın oyuyla seçilmiş meşru hükümetin iş başında olduğunu söyledi.
Şu anda oyları yüzde bir bile olmayan ve bağlantıları dışarıda olan birilerinin, bir iki uçak ve helikopterle kalkışmaya teşebbüste bulunduğunu ifade eden Birkan, "Halkımız meydanlara inmiştir. Zaten ordularımızın ve emniyet güçlerimizin içindeki sağduyulu insanlarımız olaya el koymuştur. Olaylar püskürtülmüştür. Bazıları sağa sola saldırıda bulunduğunu duyuyoruz. Bunlar dezerformasyon" dedi.
Cumhurbaşkanı ve Başbakanın güvende olduğunu hatırlatan Birkan, Bursa’da da herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Adli mercilerin, Valinin, Emniyet Müdürünün ayakta olduğunu belirten Birkan,"Vatandaşlarımız müsterih olsun. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Başbakanımız ve bakanlarımızdan gelmeyen her türlü bilgi dezerformasyondur. Televizyon ve radyoların link hatlarına girip bir şey olmuş gibi bilgiler paylaşabilirler. Biz halkımızla sabaha kadar sokaktayız. Yarın da buradayız. Kim oldukları zaten belli oldu. Birçok şehirde tutuklandılar. Sembolik bazı yerlere saldırı yapıyorlar. Burası Afrika Cumhuriyeti değil. Burası 80 milyonluk Türkiye. Biz buralara kolay gelmedik. Herkese geçmiş olsun" diye konuştu.