Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, bir grup askerin milli iradeye karşı düzenlediği kalkışmayı asla kabul edemeyeceklerini söyledi.
Türkiye’nin siyasi hayatında artık geride kalan darbelerin ekonomik ve sosyal hayatta derin yaralar açtığını hatırlatan İbrahim Burkay, şunları kaydetti:
“Ne yazık ki milletimizin iradesini hiçe sayan, demokrasimiz adına utanç verici bir kalkışmaya şahit olduk. Bir grup askerin ülkemize ve milletimize karşı hukuku hiçe sayarak gerçekleştirdiği ihaneti asla ama asla kabul etmiyor, esefle kınıyoruz. İş dünyası temsilcileri olarak her türlü darbe girişimine karşı seçilmiş Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, hükümetimizin ve iradesinden başka güç tanımadığımız milletimizin yanındayız. Ülke olarak demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ediyoruz. Milletimiz darbeyi ve darbe sevicileri nasıl geçmişe gömdüyse, halen bu anlayışta olanlara da örnek bir duruş sergileyerek gereken cevabı vermiştir. Anayasal demokratik sistemimize karşı yapılan kalkışmayı önlemek adına hayatlarını feda eden emniyet güçlerimize de yüce Rabbimden rahmet diliyorum.”