Bursa’nın Osmangazi ilçesinde Fethullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen ve kapatma kararı alınan özel 2 lisenin tabelaları sökülerek indirildi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından tüm Türkiye 9 gündür tek yürek olmuş darbecilere karşı sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutarken, Fetullahçı Terör Örgütü’ne ile bağlantılı oldukları belirlenen kurum ve kuruluşlara yönelik operasyonlar da aralıksız sürdürülüyor. Darbe girişiminin ardından uygulamaya konulan OHAL’de yayınlanan kanun hükmünde kararname kapsamında Türkiye genelinde FETÖ terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen 1043 özel öğretim kurumu kapatıldı. Yürütülen operasyonlar kapsamında ‘Gülen Cemaati’ okulları listesinde yer alan Osmangazi İlçesi sınırları içerisindeki Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesi ile Özel Bursa Temel Lisesi de Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından mühürlendi. Kapatılan iki okulun tabelaları Osmangazi Belediyesi tarafından gece saat 24.00’da sökülerek indirildi. Sökülen tabelaların yerine Türk bayrakları asıldı.
Okul tabelalarının yerine Türk bayrakları
İlk olarak Hacılar Mahallesi Konakardı Sokakta bulunan eski Tan Dershanesi olarak bilinen binada faaliyet gösteren Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesine giden belediye ekipleri, okulun tabelasını sökerek indirdi. Ardından Haşim İşcan Caddesi Medical Park Hastanesi yanında bulunan Özel Bursa İpekşehir Temel Lisesine gelen ekiplere, Fomara Meydanı’nda demokrasi nöbeti için toplanan vatandaşlar tezahüratlarla destek verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile meydanı dolduran ve 9 gündür demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar, Gülen ve darbeciler aleyhine sloganlar attı.
“Vatan hainlerine aramızda yer yok”
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Millet iradesini yok sayarak darbe ile yönetimi ele geçirmek isteyen bu hain yapıya karşı milletimizin gösterdiği dik duruş, dünyada demokrasi adına benzeri görülmemiş bir mücadele örneğidir. Bizler de, milletimizin bu dik duruşuna, bu örnek mücadelesine gerekli desteği veriyoruz. Devletimizin almış olduğu kapatma karının ardından mühürlenen iki okulun tabelalarını sökerek indirdik. Bundan sonra da alınacak benzer kararlarla ilgili uygulamalarımızı derhal yerine getirerek, bu hainlerin aramızda yaşamasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.