Bursa’nın Nilüfer ilçesinde açılan antika pazarında geçmişten günümüze gelebilen pek çok eski eşya meraklılarını bekliyor.
Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği’nin Nilüfer Agora Çarşısı İhsaniye Pazarı’nda açtığı antika pazarı antika severler tarafından büyük ilgi gördü. Antikacıların ürünlerini sattığı pazarda pek çok değerli eşya satılıyor. Aranılan her türlü antikanın bulunduğu antika pazarı vatandaşlar tarafından büyük rağbet görüyor. Yüzlerce yıllık antika eşyaların bulunduğu pazar, her ayın üçüncü pazar gününde antika meraklılarını ağırlayacak.
İlk defa açılan pazar ile ilgili açıklama yapan Bursa Antikacılar ve Antika Sevenler Derneği Başkanı Erdal Sadıç, “Bu pazar her ayın üçüncü pazar günü açılacak. Ayda bir defa açılacak. İstanbul, İzmir, Ankara, Afyon, Konya Balıkesir, İzmir ve bir çok ilden 200’e yakın antikacı esnafımız bu pazarda sergi açmaktadır. Bu pazarda genellikle Osmanlı eşlayaları ağırlıkta. Burada bakır ve ağaç eşyalardan tutun her türlü antika eşyayı bulmak mümkün. Pazarda 200 yaşına kadar tarihi eşyalar mevcut” dedi.
Antika severler kendilerine bu imkanı sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.