Bursa’nın Mudanya ilçesinde geçtiğimiz yıl yanan 170 hektarlık alana 132 bin fidan dikildiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof Veysel Eroğlu, "Bizim dönemimizde bir metrekare yanan alan başka maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durum söz konusu dahi olamaz" dedi.
29 Ağustos 2015 tarihinde Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde orman yangını çıkmış ve kısa bir sürede kontrol altına alınan yangın tamamen söndürülmüştü. 170 hektar alana zarar veren yangından sonra hiç vakit kaybedilmeden araziyi yeniden ağaçlandırmak için çalışmalar başlatıldı.
Mudanya’daki orman yangınında bütün imkanların seferber edilerek hiç vakit kaybedilmeden müdahale edildiğinin altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Orman teşkilatımızın özverili ve cansipârâne çalışmaları neticesinde yangını kısa bir sürede söndürdük. Orman yangınını söndürdükten sonra ise zarar gören alanı hemen ağaçlandırmak için çalışmalarımızı başlattık. 18 Ekim Pazar günü yangın sonrası zarar gören alana ilk fidanı diktik. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımı ile de fidan dikim merasimi düzenledik” diye konuştu.
Öncelikle yangından zarar gören bütün ağaçların 30 Kasım 2015 itibarı ile sahadan çıkarıldığını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Zarar gören 170 hektarlık alanın 70 hektarında tabi tensil çalışması, 62 hektarında endüstriyel plantasyon çalışması, 38 hektarında ise ağaçlandırma çalışmaları yapıldı ve toplam 132 bin adet fidan toprakla buluşturuldu” dedi.
Mudanya’da yanan alanların en kısa sürede eski yeşil günlerine dönmesi için ne gerekiyorsa yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Mudanya’da olduğu gibi diğer yanan alanlar da aynı yıl ağaçlandırma mevsiminde tekrar ağaçlandırılıyor. Bizim dönemimizde yanan orman alanlarının bir metrekaresi dahi başka bir maksatla kullandırılmadı. Böyle bir durumun söz konusu olması dahi mümkün değil” şeklinde konuştu.