Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında imzalanan ‘Kadın Çiftçi Eğitimi’ işbirliği protokolü ile Mustafakemalpaşa Demireli köyünde kadın çiftçilere yönelik eğitim düzenlendi. Demireli köyünde düzenlenen eğitime katılan kadın çiftçiler için daha sonra Çanakkale’ye teknik gezi düzenlendi.

Bursa il Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, M. Kemalpaşa Ziraat Odası işbirliği ile Çanakkale’ye düzenlenen geziye müdürlük teknik elamanları gözetiminde 42 kadın çiftçi katıldı. Kadın çiftçilerin ilk durağı Eceabat ilçesinde ki özel sektöre ait entegre bağ üretim tesisleri oldu. Yetkililerin tesis hakkındaki kısa bilgilendirmesinin ardından işletmede kullanılan modern tarım alet ve ekipmanlarının demonstrasyonu kursiyerlerce ilgi ile izlendi.

Kadın çiftçiler daha sonra zeytin yağı, ve konserve fabrikalarını gezdi. İşletmede doğal yöntemlerle yetiştirilen sebze ve meyvelerin katkısız ve geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen doğal tarım ürünleri incelendi. Ayrıca unutulmaya yüz tutmuş geleneksel yöntemlerle yeni teknolojileri bir araya getirerek gerçekleştirilen meyve kurutma fan ve fırınlarının çalışması yerinde görüldü. Programın ilerleyen saatlerinde Çanakkale’de ki tarihi Atatürk evi, şehitlikler ve abidelerin yer aldığı tarihsel mekanlar rehber eşliğinde gezildi.