Gençler Avrupa Judo Şampiyonasında milli takım forması ile mücadele eden Bursa Osmangazi Belediyespor Judo Takımı sporcularından Melisa Çakmaklı ve Damla Çalışkan, kazandıkları madalyalarla Türkiye’nin gururu oldu.

Avusturya'nın Oberwart kentinde düzenlenen ve 41 ülkeden 239 erkek, 157 bayan olmak üzere toplam 396 sporcunun mücadele ettiği Avrupa Gençler Judo Şampiyonası sona erdi. 18-20 Eylül tarihlerinde düzenlenen şampiyonada, 44 kiloda Melisa Çakmaklı, 48 kiloda Şehnaz Güz ve Rabia Şenyayla, 52 kiloda Damla Çalışkan ile erkekler de 66 kiloda Uğur Sarıkaya, milli takım forması ile ülkemizi temsil eden Osmangazi Belediyespolu judocular oldu.

Osmangazi Belediyespor’un dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcularından Melisa Çakmaklı, finalde Hollandalı rakibi Amber Gersjes'e yenilerek 44 kiloda ülkemize gümüş madalya kazandırdı. 52 kiloda ülkemizi temsil eden Osmangazi Belediyespor Judo Takımının bir diğer başarılı sporcusu Damla Çalışkan, üçüncülük maçında Sloven rakibi Anja Stangar'ı ceza ile yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Milli takımın kazandığı 4 madalyadan ikisini alan Osmangazi Belediyespor Judo Takımı sporcuları, elde ettikleri başarı ile ülkemize büyük bir gurur yaşattı.