Büyük Birlik Partisi (BBP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı, kurucu Genel Başkanı Muhsin Yacısıoğlu’na suikast davasında “takipsizlik” kararı verilmesine tepki olarak adliye önüne siyah çelenk bıraktı.
BBP İl Başkanı Cemil Çoker ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Afyonkarahisar Adliyesi önüne siyah çelenk bırakarak akabinde basın açıklaması yaptılar. Dün itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve diğer şehitlerin devam eden davalarının takipsizlikle sonuçlandığını belirten Çoker, “Malumunuz, 25 Mart 2009’da, Çağlayancerit’ten Kayseri Erkilet’e oradan Yozgat Yer köyüne giderken, Göksun Kızılöz Köyü ile Şahin Kayası Sisne Obası arasındaki Keş dağları Karayakup Tepesi’nde bindikleri helikopterin kırıma uğratılması sonucu Muhsin Başkanımız ve arkadaşlarımız şehit olmuşlardı. Dün itibariyle; dâhili ve harici imkansızlıklara ve yalnız bırakılmamıza rağmen, şehitlerimizin aileleri ve camiamızla birlikte yürüttüğümüz hukuki süreçle alakalı karar maalesef takipsizlikle neticelendirilmiştir. Ne hazin bir fırsatçılıktır ki ne kadar manidardır ki bu takipsizlik kararı; elim bir terör olayının şokunun yaşandığı ve bu bahaneyle ulusal medyaya sansür ve sınırlamaların getirildiği, internetin yavaşlatılmasıyla özgür sosyal medyanın devre dışı bırakılmaya çalışıldığı bir günde, onca hengâmenin yaşandığı bir zaman dilimi içerisinde, kamuoyuyla paylaşıldı” dedi.
Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazların yapılacağının altını çizen Çoker, “Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şehadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki kuvvetli şüphelerin üzeri karartılarak ve şüpheliler aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik kararı verildi. 2014 yılında da bu dava dosyasına ‘takipsizlik’ kararı verilmişti. Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaat etmiştik. Bu mahkeme verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. Ve inanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir. Biz inanıyoruz ki hala bu ülkede vicdanı ile karar verecek adil hâkimler de vardır” diye konuştu.