GAZİANTEP (AA) - Büyükşehir Belediyesi, tüm ilçe ve köylerde alt yapı ile üst yapı hizmetlerini sürdürüyor.

Şehir merkezi ve ilçelerde "kavşak düzenleme" çalışması başlatan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlileri, bazı bölgelerde dar olan kavşakları genişletirken, bazı bölgelerde ise geniş olan kavşakları daraltıyor.

UKOME kararı gereğince kavşak ve geometrik düzenlemeler yapan Fen İşleri Daire Başkanlığı görevlileri, Oğuzeli ilçesi Mustafa Kemal Bulvarı, Karpuzatan Caddesi ile Vilayet Caddesi kesişiminde çalışma yapıyor.

Ayrıca, Raylı Sistemler ve Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından sinyal optimizasyonları ile trafik verimliliğini arttırmak ve iyileştirmesini sağlamak amacıyla hazırlanan projenin, UKOME kararıyla Abdulkadir Aksu Bulvarı (Çevik Kuvvet Kavşağı olarak bilinen bölge) ile Üniversite Bulvarı Diş Hekimliği Fakültesi önündeki sinyalize kavşaklar da düzenleme yapıldı.

Öte yandan, Üniversite Bulvarı üzeri 57 Nolu Sokak ile 24 Nolu Sokak kesişiminde yeni bir sinyalize kavşak oluşturulması Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri tarafından çalışmaları devam ediyor.

Bu arada, Naci Topçuoğlu Bulvarı Köprülü Kavşak yapım işi ise ihale edildi, sürecin kısa zamanda tamamlanması ve işe başlanmasının beklendiği kaydedildi.